Ráharaptak a nagycsaládosok a 2,5 millió forintos támogatásra

Brutálisan nagy az érdeklődés az autóvásárlási támogatás iránt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Július 1-től igényelhető a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása, e hét közepéig csaknem négyezeren nyújtották be kérelmüket.


Február óta tudtuk, hogy júliustól a legalább három gyereket nevelők a családtámogatási intézkedések által 2,5 millió forintos segítséggel vásárolhatnak legalább 7 üléses személyautókat. Márciusban már körvonalazódtak a feltételek is: három évig kell megtartani az autókat, azokra egyetlen matricát kell kiragasztani. Volt idejük a vásárlóknak és a kereskedőknek is felkészülni, a kereslet pedig hatalmas, s annak kapcsán most még csak puhatolózni lehet, hogy az intézkedés mennyire vágja agyon a hétüléses használt személyautók piacát most, mennyire lesz az telített három év múlva, amikor a támogatással vásárolt autók először piacra kerülhetnek.
Hirdetés

Július 1-től igényelhető (akár elektronikusan is) a 2,5 millió forintos autóvásárlási támogatás, s miként arról Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára július 10-én beszámolt az MTI-nek, az igénylés első 7 munkanapja alatt is csaknem négyezer kérelem érkezett be az Államkincstárhoz. Összevetésül ez több, mint amennyi egyterűt összesen vásároltak az idei év első felében hazánkban. Ha kíváncsi vagy, mely hétüléses modellek a piac legolcsóbbjai, melyeket lehet a legkevesebb pénzből hazagurítani,kattints ide!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?