Räikkönen: A vb-cím is benne van a pakliban

F1: elsőként a Lotus jött ki a 2013-as autójával

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az F1-es csapatok közül elsőként a Lotus mutatta be 2013-as autóját, mellyel Räikkönen a vb-címet sem tartja elérhetetlennek.


Lehullt a lepel az E21-esről, az F1-es csapatok közül elsőként a Lotus mutatta be 2013-as autóját az enstone-i, angliai főhadiszálláson, legalábbis annak egy prototípusát, s a tavalyitól alig eltérő dizájnt. Az első idei teszten (Spanyolország, Jerez, február 5.) bevetendő versenygép picit máshogy fog kinézni, ebben egész biztosak lehetünk.
Hirdetés


A további premierek
  1. január 31.: McLaren, Woking, Nagy-Britannia
  2. február 1.: Ferrari, Maranello, Olaszország
  3. február 1.: Force India, Silverstone, Nagy-Britannia
  4. február 2.: Sauber, Hinwil, Svájc
  5. február 3.: Red Bull, Milton Keynes, Nagy-Britannia
  6. február 4.: Mercedes, Jerez, Spanyolország
  7. február 4.: Toro Rosso, Jerez, Spanyolország
  8. február 5.: Caterham, Jerez, Spanyolország
  9. február 19.: Williams, Barcelona, SpanyolországNagyszabású változásokra persze nem számíthattunk, hiszen a szabályok szinte ugyanazok, mint 2012-ben voltak. Csöppet meglepő, hogy az orr-rész randán lépcsős maradt, ezek szerint a Lotusnál nem gondolták, hogy volna értelme egy - aerodinamikailag funkciótlan áthidaló lemezzel megoldható - szépészeti beavatkozásnak. James Allison technikai igazgató azt mondta, hogy fölösleges pluszsúly lenne, ugyanakkor azt is elárulta, hogy új a kipufogó, olyan, mint amilyet a Red Bull is használ.
Módosítottak a futóműveken, továbbfejlesztették az első vezetőszárnyat, csiszoltak a hátsó szárnyon is a leszorítóerő, a stabilitás és a DRS optimalizálásának jegyében. (Amúgy a passzív dupla DRS ötletét nem vetették el, folytatják vele a kísérletezést...) Cél a dobogós hely (tavaly a Lotus negyedik lett a konstruktőri pontvadászatban), a két pilóta maradt a (2012-es egyéni 3.) finn Kimi Räikkönen és a francia Romain Grosjean (8.). Előbbi a rá jellemző unott módján eldarálta, hogy mindnyájuknak fejlődniük kell és hát a világbajnoki cím sem lehetetlen, utóbbi lelkesen kifejtette, hogy most aztán nem fog annyi kalamajkát okozni, mint egy évvel ezelőtt, s jól bizonyítja majd, hogy kiegyensúlyozott versenyzésre is képes.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?