Räikkönen teherautóval is gyors volt

Pick-uppal hasít Kimi Räikkönen

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Formula–1-es és raliautók után az amerikai NASCAR-sorozat teherautó-kategóriájában is gyors volt Kimi Räikkönen.

Igazán nem mondhatjuk Kimi Räikkönenre, hogy Formula–1-es karrierjének lezártával nem tud mit kezdeni magával. Mielőtt elutazott volna a rali világbajnokság következő állomására, Jordániába, átruccant az USA-ba, hogy kipróbálja a Kyle Busch-csapat NASCAR teherautóját, és igen csak meggyőzően teljesített.
„Nagyon jól sikerült a teszt” – mondta a csapat tulajdonosa, Kyle Busch, aki maga is húsz NASCAR Sprintkupa győzelmet aratott, és a sorozat egyik legmeghatározóbb alakja. „Kimi autóversenyző és pontosan tudja, hogy hogyan lehet kihozni a gépből a legjobbat. A teszt végén én is beültem a kocsiba, hogy legyen összehasonlítási alapunk, és teljesen azonos időket futottunk.”
Ezek szerint Räikkönen akár az élmezőnybe is bekerülhet, amikor a nyáron az első éles NASCAR-futamán rajthoz áll majd. Bár Formula–1-es világbajnokról van szó, a lépcsőt neki is be kell tartania és nem kezdhet a NASCAR csúcsának számító Sprintkupában, de még csak a másodosztálynak tekinthető Nationwide-kupában sem. Először a harmadosztályban, a Camping-kupában kell bizonyítania, ahol az Amerikában oly népszerű pick-upokból építenek versenyautókat. Az itt szerzett rutinja után léphet előre a Nationwide-kupába, majd a nagyok közé a Sprintkupába.
Nem Räikkönen lesz az első egykori Formula–1-es versenyző, aki a NASCAR-ral próbálkozik, hiszen például 2005-ös McLarenes csapattársa, Juan-Pablo Montoya is a Sprintkupában versenyez. Montoya 2006-ban váltott az F1-ről a NASCAR-ra. Ő hat alacsonyabb kategóriájú versenyen vett részt, mielőtt a Sprintkupában indulhatott volna.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?