Rákapcsolják a debreceni BMW gyárat a villamoshálózatra

Komoly mérföldkőhöz érkezett a BMW debreceni üzemének építkezése

Befejeződtek a Debrecenben épülő BMW-gyár villamosenergia-ellátásához szükséges alapinfrastruktúra-fejlesztés kivitelezési munkálatai, így rákapcsolható a villamoshálózatra az épülő üzem.

A kivitelezésért felelős Forest-Vill Kft. közleménye szerint nyolc hónap alatt készült el az ország egyik legnagyobb ipari beruházásának, a BMW Debrecen határában épülő gyárának villamosenergia-ellátását biztosító infrastruktúra-fejlesztése. A kivitelezés októberben fejeződött be, majd november közepén a tereprendezés, füvesítés is elkészült, és megkezdődtek az üzembehelyezési munkálatok. A szerelés után és üzembe helyezés előtt a Forest-Vill saját próbákat, méréseket végzett el a berendezéseken, jelenleg a projektre közbeszerzést kiíró Opus Titász által szervezett és irányított üzembe helyezés zajlik.
Hirdetés
A Forest-Vill Kft. a mintegy 800 millió forint értékű megbízás részeként elvégezte a BMW majdani gyárának áramhálózatba integrálásához szükséges nagyfeszültségű berendezések telepítését. Emellett a cég gondoskodott a kapcsolódó távvezetéki mezők és két transzformátormező komplett kiépítéséről, kapcsoló és vezénylő épület installációjáról és a telemechanika bővítéséről, a közműcsatlakozások és az olajleválasztó rendszer kiépítéséről és a teljes körű építészeti és villamostechnológia kivitelezéséről is.

A BMW új gyárának felállítása tehát a terveknek megfelelően halad Debrecenben, így hamarosan egy újabb autógyár kezdheti magából ontani a négykerekűket Magyarországon.

Ha érdekel a téma, akkor a gyár alapkő-letételekor ebben a cikkben összefoglaltuk, hogy mire lehet majd számítani a végeredményt illetően, ebben a cikkben pedig azt boncolgattuk, hogy milyen autók készülnek majd az átadott üzemben. Forrás: MTI
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?