Raptorral erősít a brit rendőrség

Kimondottan jól áll a Ranger Raptornak az egyenruha

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Annyiban megegyezhetünk, hogy a brit rendőrség új járőrautói legalább annyira kívánatosak, mint a dubaji rendőrflotta darabjai, és ezzel kicsit több esélyük is van elkapni a gyanúsítottat.

Egészen extrém járőrautókkal bővült a brit rendőrség flottája. A Ford Performance modelljei közül a két legfrissebb áll szolgálatba, Ranger Raptorok és Focus ST kombik húznak egyenruhát. Érdekes választás, ugyanakkor tökéletesen érthető és igazán értékes tagjai lehetnek a flottának a Raptorok. A Ford európai sport pickupjának terepjáró képességét tekercsrugókkal és Fox Racing gátlókkal fokozták, amikkel a földúton való nagy sebességű üldözés is könnyedén megoldható. 213 lóerős és 500 Nm nyomatékú dízelmotorjával aszfalton sem lassú, így valódban sok helyen bevethető elfogóautó lehet belőle.
Hirdetés
A Ranger Raptor csúcssebessége 170 km/h, így nem az igazán nagysebességű üldözésekre lesz jó, arra viszont érkeznek Focus ST kombik a flottába. A Ford Performance sportkombijának motorja 2,3 literes és 280 lóerős, melyhez hatfokozatú kézi váltót csatolnak. Az ST csúcstempója 250 km/h, gyorsulása 100 km/h-ra pedig 6 másodpercen belüli. A járműveket a rendőrség essexi felkészítő műhelye szereli fel a szükséges alkatrészekkel, mint a fényhíd, a rádió, a gumibottartó és egyéb eszközök, valamint a speciális láthatósági dekor is itt kerül rá.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?