Rekord eladások tavaly, rengeteg új modell idén a BMW-nél

Házon belüli rekordjait folyamatosan döntögeti a BMW

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Zsinórban hetedik alkalommal tudta saját eladásait túlszárnyalni a BMW, hazánkban viszont így is a harmadik, és világszinten is csak a második a prémium gyártók közül. Az idei új modellek sora pedig szép hosszú.


A BMW idén is részletesen beszámolt a hazai sajtónak arról, hogyan zárták a tavalyi évet. A számok elég szépek, saját rekordjaikat immár hetedik alkalommal döntötték meg zsinórban, ami a globális eladásokat tekintve több mint 2,09 millió eladott BMW-t jelent, csak tavaly. Ez 4,2 százalékos növekedés, a Mercedes viszont még erre is rátett egy lapáttal, 2,29 millió eladott autóval ők az elsők globálisan nézve. Hazánkban is, ahol az Audi a második, a BMW pedig a harmadik, 2698 darab autót értékesítettek, aminek a nagy része X5-ös és 5-ös sorozat, és a legtöbb eladott autót összkerékhajtással rendelték, ez az arány a többi gyártó eladásaival szemben a legmagasabb, az eladott BMW-knek 59 százaléka xDrive hajtást kapott.
A BMW modellek eladásai hazánkban 13 százalékkal növekedtek 2016-hoz képest, a Minié viszont 59 százalékkal. Az i és iPerformance modellek, tehát az elektromos és részben elektromos, konnektorról tölthető BMW-k és Minik is egyre népszerűbbek, az i3-as eladási adatai például 41 százalékkal emelkedtek, amihez erősen közrejátszott az állami támogatás, összesen 113 i3 talált gazdára, de i8-ból is vittek 13-at. Zöldrendszámos BMW-ből összesen 243 fogyott itthon, globálisan pedig csak a tavalyi eladásokat tekintve átlépték a 100 ezret. A BMW tervei között szerepel, hogy 2019-re több mint 500 ezer elektromos, vagy részben elektromos BMW fusson az utakon.
Hirdetés

Impozáns modellkínálatával a BMW már most is mindenkinek képes autót kínálni, ám ez idén tovább növekszik. Az idén érkező frissített, vagy új modellek sora igencsak hosszú, januárban például megérkezett a sportosított i3s, már elérhető. Márciusban érkezik a sportos szabadidőautó, az elsőkerekes platformra épített X2, a nyárra itt lesz a frissített i8 és az i8 Spyder, év végéig megismerjük a hatalmas kupét, az új 8-ast és az óriás szabadidőautót, az X7-et, és mint azt megtudtuk, a 7-es, 8-as és az X7 együtt új brandet fog alkotni. A Mininél érkezik a frissített három- és ötajtós Cooper, valamint a kabrió, az elektormost viszont csak jövőre ismerjük meg. Ezeken túl a BMW kínálatába megérkezik az új X4, valamint a 600 lóerős, 3,4 másodperc alatt 100 km/h-ra katapultáló M5 is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?