Rekord mennyiségű gyorshajtást regisztráltak a III. kerületben

12 óra alatt 219 gyorshajtót mértek be Óbudán

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Budapest III. kerületének több pontján lakossági bejelentés alapján ellenőrizték az autósok sebességét a rendőrök: őket is meglepte, milyen sok gyorshajtást regisztráltak.

A kerületi rendőrök nemrégiben állampolgári bejelentés alapján mérték a sebességet Budapest III. kerületének több pontján - számolt be a police.hu. Az összesített adatok még a rendőröket is megdöbbentették, hiszen négy helyszínen, tizenkét óra alatt összesen 219 esetben mértek gyorshajtást.
Hirdetés
Ebből csak az egyik kiemelt ponton három óra alatt rekordszámban: 198 alkalommal regisztrált sebességtúllépést a kihelyezett sebességmérő. Egyikük a megengedett 50 km/h helyett 115 km/h-s sebességgel ment. A gyorshajtó sofőrökkel szemben a rendőrök közigazgatási bírságot szabtak ki.
Hirdetés
Mivel a közlekedési balesetek igen jelentős része vezethető vissza a gyorshajtásokra, ezért sebességmérésre a közeljövőben is bármikor számítani lehet a kerületben. A rendőrség kéri, hogy mindig tartsuk be a sebességhatárokat!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2021.01.03. at 22:58
    Permalink

    Inkább azon kéne elgondolkozni ezeknek a balfék zsernyákoknak, hogy miért van olyan helyen 50-es sebességkorlátozás, ahol mindenki 70-nel megy? Komoly, több sávos főutak és hasonlók.

Vélemény, hozzászólás?