Rekordfélévet zárt a Mercedes

A Mercedes-Benz fennállásának legtöbb autóját adta el az idei első félévben

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Mercedes-Benz újult erővel támadja német riválisait. Bár a BMW és az Audi is leelőzte összesítésben, fennállása legjobb félévét zárta.


A német luxusautók trónjáról már évekkel ezelőtt lecsúszott a Mercedes-Benz, már ami az eladási számokat illeti. A BMW 2005-ben, utána 2008-ban az Audi is lenyomta a sváb konszernt. A verseny nem állt meg, mind a három gigász célul tűzte ki, hogy 2020-ra ő lesz a legnagyobb. A Mercedes az elmúlt években megújított kisebb modellekkel és szintén nemrég lecserélt C- és S-osztállyal nagyon erős modellpalettát tud magáénak. Ennek meg is lett az eredménye már rövid távon is: 2014 első hat hónapjában a cég fennállásának legerősebb kereskedelmi félévét zárta.
Hirdetés

Ola Källenius, a német luxusautógyár eladásokért és marketingért felelős vezetője, korábbi AMG-főnök elmondta, hogy idén rekordévben reménykednek. Minden esélyük megvan rá, már fél év alatt 783 520 autót szállítottak ki a vásárlóknak. Ez 2013 elő feléhez képest 12,8 százalékos emelkedés, egyben a Mercedes eddigi legjobb féléves eredménye. Csak júniusban 142 136 személyautót tudtak eladni, ez a tavalyi eredménnyel összevetve plusz 8 százalék. Növekedést értek el a legtöbb fontos piacon, a legjobban a kínai vevők lelkesedtek be a Mercedesért, ők 37,5 százalékkal több csillagos autót vettek, mint a tavalyi év hasonló időszakában. A Mercedes a jövőbe néz, egyebek mellett az új GLK és E-osztály bemutatásával szeretnék tartani az eladások hosszútávú növelését.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?