Rekordidőt futott az új AMG GT Black Series a Nordschleifén

Gyorsabb az új AMG GT Black Series, mint a Lamborghini Aventador SVJ

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megfutotta a sorozatgyártású autók leggyorsabb körét az új Mercedes-AMG GT Black Series. A Nordschleife trónjára ezzel új király került a Lamborghini helyére.

A régóta várt új csúcs AMG-nek nem kellett sok idő ahhoz, hogy az egyik legjelentősebb pályán vegye át a király szerepét. Az AMG GT Black Series megfutotta a sorozatgyártású autók leggyorsabb körét a Nordschleifén, ezzel maga mögé utasítva a 2018-ban rekordidőt futott Lamborghini Aventador SVJ-t. Az AMG GT Black Series 6:43.616 alatt futotta meg a 12.8 kilométeres kört, az Aventador ideje 2018-ban 6:44.97 volt. A Mercedes kétféle kört is mért, a 12,8 kilométeres a hivatalos rekord köridő, a hosszabb, 12,944 kilométeres körön 6:48.047-es időt futott egy GT3-as pilótával, Maro Engellel a volán mögött. Az AMG GT Black Series a Mercedes szerint teljesen gyári állapotában futotta meg a rekordidőt, persze a beállításait a pályához optimalizálták. Az első karbonszálas légterelőt Race állásba engedték, a hátsó légterelő alsó és felső elemét pedig középső állásban rögzítették. A lengéscsillapítókat elöl 0,32 centivel engedték lejjebb, hátul pedig 0,16-tal. Állítottak a kerékdőlésen is elöl 3,8, hátul pedig 3 fokot, az állítható stabilizátorrudakat pedig a legfeszesebbre húzták. Ezek mellett a körön belül még Engelnek is volt dolga, aki az összesen 9 állású kipörgésgátlót a 6-os és 7-es állás között kapcsolgatta a pálya megfelelő pontjain a tökéletes tapadás érdekében. Michelin Pilot Sport Cup 2 R MO abroncsokon futotta meg a leggyorsabb időt, amivel így a Mercedes-AMG már nem csak a négyajtósok között, de abszolút is a leggyorsabb sorozatgyártású modellt kínálja a Nordschleifére.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?