Rekordösszegért talált gazdára egy 1962-es Ferrari 250 GTO!

48 millió dollárt adtak a kultikus Ferrariért!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A várakozásoknak megfelelően, már a kikiáltási ár sem volt piskóta: 33 millió dollárról indult a licit!

Úgy tűnik, hogy manapság a klasszikus autók bizonyulnak a legjobb befektetésnek. Múlt héten írtunk arról a Porsche 959[/url]-ről, amit még durván megtört állapotában is 550 ezer dollárért hirdettek meg. Nos, nagyon úgy fest a helyzet, hogy ha még ritkább, ráadásul korához képest jó állapotú ritkaságról van szó, a határ a csillagos ég – már ami az árat illeti!
Hirdetés
Az RM Sothesby Monterey jóvoltából kalapács alá kerülő Ferrari 250 GTO 33 millió dolláros kikiáltási árról indult, és az adókat-illetékeket is beleszámítva több mint 48 millió dollárig kúszott fel az ár. Egészen pontosan, 48.405.000 dollárig. Mondjuk érthető, hogy a gyűjtők számára minden pénzt megér ez a csoda.

A Montereyben eladott 1962 Ferrari 250 GTO-ból csak 36 darabot építettek a maga idejében. Ez a példány pedig a harmadik volt a sorban!

A járművet egyébként eredetileg Forma-1-es tesztautóként használták, és a Forma-1-es világbajnok, Phil Hill is vezette 1962-ben, a 46. Targa Florio alkalmával. Ugyanebben az évben az autóval megnyerték az Olasz GT Bajnokságot, és 1962-1965 között összességében 15 győzelmet tudhatott magáénak.
Ha pedig mindez még nem lenne elég a jóból: a világon összesen 36 példányban legyártott Ferrari 250 GTO közül csupán hét rendelkezett a Scaglietti II. GTO/64-es, korszerűsített karosszériájával – a kikiáltott darab egyike ennek a hétnek. Korábbi tulajdonosa a Microsoft korábbi vezető szoftverfejlesztője, Dr. Greg Whitten volt, ő 18 éven keresztül birtokolta ezt a Ferrarit.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?