Renault Austral néven érkezik a franciák új szabadidő-autója

Közeledik a Renault Kadjar pályafutásának a vége, a helyét az Austral veszi át

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hét év után küldi nyugdíjba a Kadjart a Renault, az utód új névvel és újfent Nissan génekkel érkezik.

Február óta lehet tudni, hogy a Renault gőzerővel dolgozik a Kadjar utódján. Az év elején még nem esett szó az átnevezésről, ám a Mikulás mégis új nevet hozott a Renault szabadidő-autójának. Az Austral nevére több magyarázatot is talált a gyártó, egyfelől a déli félteke vibrálására, meleg éghajlatára utal, másrészt a franciák szerint utazásra buzdít a név, ami egy ilyen kategóriájú autónál az egyik fő felhasználási terület, nem mellesleg számos nyelven könnyen kiejthető.
Hirdetés
A franciák egyetlen hivatalos fotóval támogatták meg a bejelentést, amin a csomagtérajtó egy része látható. Ebből már tudható, hogy itt is megjelenik az új, egyszerűsített Renault embléma, a típus nevét jókora betűkkel a márkajelzés alá írták. A hátsó fényszórók a csomagtér közepe felé nyúlnak, még az sem kizárt, hogy összekötik őket, ahogy az mostanában divatos. A gyártó közleményéből kiderül, hogy az Austral 4,51 méter hosszúra nyúlik, ami hozza a kategória átlagát, a műszaki rokon Nissan Qashqai-nál kilenc centivel ad többet a Renault. A nagycsaládos támogatási körből kimarad az Austral, csak ötüléses változatban készül, ami ekkora méretnél nem igazán meglepő. Motorváltozatokról egyelőre nem esett szó, de az új Qashqai egy jó támpont lehet, szinte biztos, hogy a Nissan hibrid hajtásai itt is megjelennek. A Renault gázolajosai viszonylag népszerűek, érdekes kérdés, hogy a mostani dízelellenes hangulat dacára érkezik-e dCi verzió. Aki a kifutó Kadjar helyett az új típusba ülne, annak nem kell sokat várnia, már 2022 tavaszán megérkezik az Austral.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?