Renault, Dacia, Alpine – nyár közepétől az AutoWallis forgalmazza

Az AutoWallis a portugál Salvador Caetano csoporttal közösen vásárolja fel a Renault Hungária Kft-t

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Július elsejétől a megszokott márkák mellett már valószínűleg a Renault, Dacia és Alpine modelleket is az AutoWallis hozza majd hazánkba, ehhez ugyanis kizárólagos jogot szereztek. Mutatjuk a részleteket!

A magyar piac 7. legnagyobb márkája a Dacia, 2021-ben 8139 autót értékesítettek hazánkban, de a Renault is büszke lehet az 5207 eladott négykerekűvel. Éppen ezért nem kis szó, hogy az AutoWallis lényegében megszerezte a Renault csoport járműveinek kizárólagos magyarországi importőri jogát, a tavaly 70,3 milliárd forint árbevételű Renault Hungária Kft felvásárlásával. Ezt a sikert nem egyedül érte el a cég, az AutoWallis a portugál Salvador Caetano Csoporttal, 50-50 százalékos részesedéssel alapított egy közös leányvállalatot AutoWallis Caetano néven, lényegében ez a cég lesz a kizárólagos hazai importőr, a tervek szerint már 2022. július 1-től.
Hirdetés
„A Renault Hungária felvásárlásának módja különleges nem csak a magyar, hanem az egész európai piacon is, hiszen két olyan vállalat stratégiai együttműködésén alapul, melyek azonos iparágban dolgoznak, de eltérő földrajzi környezetben, így nem közvetlen versenytársai egymásnak." – mondta el Ormosy Gábor, az AutoWallis Nyrt. vezérigazgatója a megállapodással kapcsolatban. Miguel Ramos, a Salvador Caetano Csoport vezérigazgatója hozzátette: „A magyar piacra szóló megállapodás egy újabb lépés a Salvador Caetano Csoport és a Renault Csoport közötti partnerségben és európai növekedési terveinkben. Az AutoWallis Csoporttal kötött együttműködés egy új és izgalmas lehetőség arra, hogy tovább építsük stratégiánk pillérjeit, és hozzájárulhat ahhoz, hogy végrehajtsuk a Renaulution-t Magyarországon."
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?