Renault szuperbuli a Hungaroringen – ingyenesen!

World Series by Renault – 2011-ben is a Hungaroringen

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Hungaroringen idén ötödik éve rendezi meg ingyenes, az egész családot szórakoztató hétvégéjét a Renault.

A 2005-ben útjára indított World Series by Renault történetében egyedülálló a magyar betétfutam, ugyanis nincs másik pálya, ahol már ötször vendégeskedett volna a Renault élményhétvégéje, a Hungaroringen pedig zsinórban az ötödik az idei. Ennek természetesen egyik oka a hazai szórakoztató-hétvége kiemelt népszerűsége, az első, 2007-es hétvégén 117 ezer néző volt kíváncsi a Renault versenyvilágára, tavaly pedig auditáltan 135 ezren látogattak ki.
Noha a World Series by Renault hétvégéjén a márka Formula-1-es autói és kamionjai is felvonulnak, versenyben az azokhoz megszólalásig hasonló Formula Renault 3.5 Series (a szériákat jelölő számok a motor hengerűrtartalmára utalnak literben) gépek a legkomolyabbak, ami nem is csoda, hiszen ez a Formula–1 előszobája, ahonnan Kubica, Vettel is átkerült a száguldó cirkuszba. A Eurocup Formula Renault 2.0 modelljei is nagyon hasonlítanak a Formula–1-es autókra (Kimi Räikkönen versenyzett e kategóriában), és bár ezek a gépek valamivel lassabbak, az izgalmas előzések, koccanások itt sem maradnak el. Sőt! A fiatalok még inkább szeretnének kitűnni a mezőnyből, hogy feljebb és feljebb lépve a ranglétrán egyszer eljuthassanak a csúcsra! Nagyon látványos és népszerű a Eurocup Mégane Trophy is, amelyben 360 ló-erős, az utcai Mégane-okra hasonlító modellek fej fej mellett száguldva harcolnak a jobb helyezésekért. Az egyes kategóriák versenyei a hétvége mindkét napján zajlanak, a futamokat a rajtsorrendeket meghatározó időmérők előzik meg. A garantált versenyélmény egyik záloga, hogy teljesen egyforma autókkal versenyeznek kategóriánként, ráadásul még az autók szervizelését is kontrollált körülmények között végzik a Renault Sport Technologies szakemberei.
A versenyek mellett különféle kaszkadőrök és a legendás autóbűvölő, Jean Ragnotti bemutatói, LI-2-es légiparádé, valamint a pályák mellett temérdek gyerekprogram is szerepel majd a közönség szórakoztatására. A július 2-án és 3-án, azaz július első hétvégéjén megrendezésre kerülő World Series by Renault hétvégére június elejétől lehet (ingyenesen) jegyeket igényelni a francia gyártó márkakereskedőinél.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?