Rendeléstől a javításig – Klímaügyben mutat egyedit a Würth

Fizetett hirdetés

Személyesen kezeskedik a Würth minden klímajavító gépéért

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Professzionális klímajavító gépeit nem csak eladja és kiküldi, személyesen kezeskedik a szállításról, a beállításról és a karbantartásról is a Würth.

Jelentősen többet jelent annál Würth ügyfélnek lenni, minthogy újabbnál újabb termékek rendelésében kapunk elsőszámú segítséget.

A Würth által nyújtott teljeskörű szolgáltatás egyik kiemelkedően jó példája az, ahogyan az autóklíma-javító készülékek gondját viselik.

A minőségi termékek köré minőségi szolgáltatás is tartozik, ami a rendeléstől számítva a használatba vett gépek javításáig, esetleg újabb modellre való cseréjéig terjed. A klímajavítás, karbantartás mára rutinművelet, egy-egy ilyen gép már a legtöbb szervizben megtalálható, márkaszervizekben pedig garantált, hogy áll minimum egy, ha nem több ilyen egyszerűen gurítható klímajavtíó eszköz. A Würth nem szállíttat, a megrendelt gépet saját munkatársuk szállítja ki épp azzal a Toyota Proace mikrobusszal, mely a páciens szerepét töltötte be a Würth Hentes utcai üzletének demó és oktatótermében.

A Proace csomagtartóját szerszámkocsi, klímajavító gépek és alkatrészek töltik meg, de az új gép kiszállítása is ezzel történik.

Annak beüzemelésében is a Würth képzett munkatársa segít, nekem is ők mutatták meg, hogyan is történik a klímarendszer nyomásellenőrzése, hűtőközeg-cseréje. Az egyszerű szemlélődő számára mágiának tűnhet, ami a kis guruló szekrényben történik, valójában inkább az a lenyűgöző, hogy egy ilyen egyszerű, pontmátrixos kijelzővel szerelt gép is mennyire önállóan képes működni. A magas- és alacsonynyomású tömlőcsatlakoztatása egyszerű, a legtöbb autó esetében a klíma csövein lévő szelepek elérhető helyen vannak. A gépet ezután be kell állítanunk, az egyszerű tekerőgombbal a közepén lépkedhetünk a menüpontokban.

Kikeressük a gyártmányt, modellt és évjáratot, vagyis pontosan tudja a szoftver, hogy mennyi hűtőközegre lesz szükség.

Beírhatjuk az autó rendszámát is, mivel minden folyamatról nyugtát nyomtat a kijelző fölött, így könnyebb lesz az elvégzett műveletek beazonosítása és igazolása később. Valamint a gép is tárolja, egy USB csatlakozón keresztül pedig lekérhető egy Excel táblázatban az elmúlt időszak összes javítása, valamint ezen a porton keresztül frissíthető is a gép adatbázisa. A cserélendő hűtőközeg kis tartályokban kap helyet a gép oldalán, itt van külön tartálya a leszívott és a friss olajnak is.
Hirdetés
A leszívás és az újratöltés egyáltalán nem hosszú folyamat, sőt, előbbi egy-két perc, utóbbi pedig mindössze fél perc. A munka nagy része viszont nem ez, hanem a nyomásellenőrzés, mivel nincs túl sok haszna az újratöltésnek, vagy a cserének, ha a rendszer ereszt. Ezért leszívás után egy 20 perces üzem veszi kezdetét, mialatt az autó klímájának rendszerében a gép vákuumot csinál és egészen 1 millibarra csökkenti a nyomást, majd ezt tartja. A Proace alig pár éves, így nem meglepő, hogy hamar eléri az 1 millibart a rendszer és azt a 20 perces ellenőrző folyamat alatt végig tartja is, vagyis sehol nem ereszt, mehet bele a friss olaj. A gép mindkét tömlőhöz külön tartozó nyomásmérővel van felszerelve, amik a szelepek megnyitásakor azonnal a klíma csöveiben lévő nyomást mutatják. A folyamat végeztével a csöveket eltávolítottuk, majd a Coolius Y10 a saját tömlőiből is kiszivattyúzta a benne maradt hűtőközeget. Szállítás szempontjából ezt a gépet tartják a Würth munkatársai a leginkább biztos választásnak, miután a belső alkatrészek felfüggesztve helyezkednek el, kevésbé érzékeny a rázkódásra, pakolásra, kedvező ára mellett kevésbé stresszes a használata és a tárolása. Bár a gépek adatbázisában az összes gyártó összes modellje szerepel, a márkaszervizekben nem mindegy, milyen gépet használnak. Több autógyártó is megszabja, hogy a márkaszervizeket TÜV tanúsítvánnyal rendelkező klímajavító géppel kell felszerelni, természetesen ilyet is kínál a Würth, melynek már csak a kezelőfelületén is látható, hogy magasabb kategóriájú gépről van szó.

A Würth-nél elérhető teljeskörű szolgáltatás nem csak a legfrissebb klímajavító gépekre terjed ki.

Alkatrészekből az akár 10 éves konstrukciókhoz is tartanak, vagyis szinte minden helyzetre tudnak megoldást. A klímakarbantartás nem csak azért fontos, hogy a bent ülők komfortérzete jó lehessen, a légkondicionáló a mai autóknál a párátlanításhoz, a téli biztonságos kilátáshoz is fontos. Az idős, vagy szivárgó hűtőközeg hosszú távon nem tesz jót a klímakompresszornak és a tömítéseknek, ami szivárgáshoz, az alkatrészek elromlásához is vezethet, ezért fontos, hogy a rendszer mindig tökéletesen tömített legyen. A Würth-nél gondoskodnak arról, hogy a műhelyekben már használatban lévő gépek tökéletesen végezhessék a munkájukat és minden javítandó klíma valóban tökéletesen üzemelhessen.
Fizetett hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?