Rendőr gázolt zebrán előzve

Orosz autós kultúra: rendőr szabálytalankodik és gázol

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szerencsére a gyalogos önerőből feltápászkodott, ő sem értette hirtelen, mi történt. Zebrán gázolta el egy szabálytalankodó rendőrautó.


Többször megfogadtuk már, hogy, ha lehet nem osztunk meg orosz fedélzeti kamerás felvételeket, de időről időre olyanok kerülnek fel a videómegosztókra, amelyek mellett nem lehet elmenni. Ezek a videók egyoldalú képeket mutatnak be felelőtlen és modortalan autósokról - ezzel rossz fényt vetve az összes orosz autósra. Pedig nyilván van köztük előzékeny, segítőkész, szabálykövető is, sőt biztos a legtöbben ezen jó tulajdonságok mindegyikével rendelkeznek.
Hirdetés


Mégis a kunszt az, amikor valami durva történik. Mint amikor a sebességkorlátozást betartó autóst leszorítja és fegyverrel fenyegeti a másik. Vagy ez a mostani videó, amiben azt rögzítette véletlenül egy fedélzeti kamera, amint a kocsisor lefékez és a gyalogátkelőn átenged egy járókelőt. Az idősebb férfi szépen ballag is át, sőt miután egy sávot keresztezett, a zebrát védő záróvonalnál még egyszer körbenéz. Mégsem tudta megvédeni magát, megállt, de ellépni már nem tudott a fékezőket szabálytalanul, a zebrán előző Ford Focus rendőrautó elől. A felvétel jellegéből adódóan néma, így nem tudjuk kizárni, hogy hangjelzést adott ki a rendőrautó, de az látszik, hogy a fényhíd nem volt bekapcsolva. Hogy mi volt ennyire sietős, nem tudni, mindenesetre megdöbbentően rossz példa, ha már a jard is ugyanúgy szabálytalankodik, mint a mezei állampolgárok.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?