Rendőrautó is készül a Tesla Cybertruckból

A dubaji rendőrség is rendelt egy Cybertruckot

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A különleges autóiról híres dubaji rendőrség flottája egy Cybertruckkal bővül. Az elektromos pickup megfelelő védelmet nyújthat a munkájukat végző rendőröknek, persze ehhez némi fejlesztés még szükséges.

A szürreális külsejű platós iránt már most hatalmas az érdeklődés, pedig a gyártás csak 2021-ben indul. Az 5,8 méter hosszú szögletes Cybertruck bemutatója ugyan nem sikerült jól, mivel a törhetetlennek mondott üveg nem tudott megbirkózni egy acélgolyóval, de egyes elméletek szerint ez egy előre eltervezett „baki” volt, ami Elon Musk különleges marketingkoncepcióitól nem állna távol. Az üvegrepesztő bemutató után ugyan estek a Tesla részvényei, de a potenciális vásárlóknak nem szegte kedvét a sebezhető nyílászáró, eddig már 250 ezer megrendelés futott be a futurisztikus pickupra, pedig a gyártás indításáig még sok idő van hátra.
Hirdetés
A különleges négykerekű nem csak a lakosság, hanem a hatóság figyelmét is felkeltette, méghozzá Dubajban. A kőolajban gazdag arab ország rendfenntartó szerve kedveli a különleges modelleket, leginkább reprezentációs célból tartanak méregdrága sportkocsikat. A dubaji rendőrség Twitter oldalán jelentette be, hogy ők is rendeltek egy Cybertruckot, illetve virtuálisan már rendőrségi fényezéssel is ellátták a villanyplatóst. A modell megrendelése nem nagyon terhelte meg Dubaj költségvetését, mivel csupán 100 dollárt kell fizetni az előrendelés alkalmával, de a Cybertruck ára is kedvezőnek ígérkezik, az egy motorral szerelt alapverzióért átszámítva 12 millió forintot kérnek, ami nincs túl messze a benzines motorral szerelt Ford F-150 pickup 9 millió forintos alapárától.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?