Rengeteg álcával, de már tesztelik a hétüléses Grand Compasst

A Jeep óriása valószínűleg még a 2,5 milliós nagycsaládos támogatásra is jogosult lesz

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A szinte minden részletre kiterjedő álca alatt a hétüléses Jeep Grand Compass bújik meg, amely a vagány (és tehetős) nagycsaládosok következő kedvence lehet - ha még időben ideér, és nem marad le az állami támogatásról.

Az autó álcázása mindenre kiterjed, a hűtőmaszkból szerencsére a márka már egyértelmű, így a modell is kikövetkeztethető. A meghosszabbított hátsó ajtón viszont jól látható, hogy itt bizony nem csak egy hétköznapi Compasst takargatnak. Szinte biztos, hogy két ülőhellyel bővíti az autó befogadóképességét a harmadik üléssor, a nagy kérdés már csak az, hogy mennyi lábteret tudnak majd biztosítani a leghátsó ülések.
Hirdetés
Dizájn tekintetében a 2022-es Compass újításai várhatók itt is, a modell kistestvérét múlt hónapban leplezte le a gyártó. Azon többek között átdolgozott hűtőráccsal és új első fényszórókkal találkozhatunk, megfűszerezve egy pár újrapozicionált ködlámpával. Sokkal több újdonságot hoz majd a beltér, a Compass kormánya, műszerfala, középkonzolja és ülései is teljesen megújulnak. Nagyon valószínű, hogy mindezt a hétüléses változat is megkapja majd, a megújult infotainment rendszerrel együtt. A Grand Compasst valószínűleg jövő év elején leplezik majd le, ezzel még jobban kiélezve a versenyt a Volkswagen Tiguan Allspace-szel, amely közvetlen vetélytársának tekinthető a piacon.
Hirdetés
Ami viszont a hazai eladások szempontjából kiemelten fontos: amennyiben az autó piacra kerül még azelőtt, hogy lejárna a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása, úgy elég jelentős összeget takaríthatnak meg a jogosultak az autó vásárlásakor. Erre minden esély megvan, hiszen a jelenlegi szabályozás szerint a támogatás iránti kérelem benyújtására 2022. december 31-ig még van lehetőség.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?