Repkedtek a bóják a villanyos Astra kombi jávorszarvastesztjén!

Megszenvedett az Astra Sports Tourer a kikerülő manőverrel

Nehezen boldogult az elektromos hajtáslánccal felvértezett Astra a jávorsazrvasteszttel, de a sofőr szerint nem az autóval volt a gond.

Igazi ritkaságnak számít a villanyos Astra Sport Tourer, hiszen klasszikus kombi formatervvel alig akad elektromos autó az európai piacon. Az egyik konkurenciája házon belülről érkezik a Peugeot e-308 képében (amely műszakilag megegyező alapokra épül az Astával), míg a másik alternatíva az MG5. Bár az Opel kombiját nehezen lehetne szlalomautónak nevezni, a km77 csapata ezúttal is ezzel kezdte a kísérletezést. Az Astra viszonylag jól vette az akadályokat, az óra 25,7 másodpercnél állt meg, ezzel a Volkswagen ID. Buzz Próval áll holtversenyben a tesztelők tabelláján. A jávorszarvasteszten első nekifutásra 77 km/órás bemeneti tempóval 4 bóját is kirepített a pályáról, igaz ekkor a sofőr még nem tudhatta, hogyan reagál a hirtelen irányváltásokra az autó. A legjobb kísérlet messze elmaradt a sikeres teljesítési küszöbtől, ugyanis 71 km/órás kezdősebességgel tudta hiba nélkül kikerülni a bójákat. A km77 kiemelte, hogy egy jobb abronccsal simán képes lenne az Astra jobb eredményre - a videóban Michelin e-Primacy gumik voltak alatta.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?