Repül, úszik, gurul az új Defender, és kezdi elölről

Nem kímélik az új Land Rover Defendert a James Bond - Nincs Idő Meghalni forgatásán

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ízelítőt kaptunk a Land Rovertől, ahogy a Defender első példányait gyepálják az új James Bond film készítése során. Ha a rosszfiúké lesz az offroader, még az is lehet, hogy kivételesen ők győznek.

A Land Rover rajongóinak egyik kedvenc modellje a Defender, így nem csoda, hogy nagy várakozás előzte meg a nemrég bemutatott új generációt. A gyár állítása szerint ők maguk sem voltak felkészülve az óriási érdeklődésre, az Egyesült Királyságban várhatóan több megrendelés érkezik majd, mint amennyit szokásos időn belül teljesíteni is tud a nyitrai gyár Szlovákiában. A legújabb James Bond film forgatására persze félretették a legelső példányokat, a forgatáson használt tíz Defender elsőként gurult le a gyártósorról - köztük a hetedik is, melynek alvázszáma 007-re végződik.
Hirdetés
Hamarosan egy teljes TV-reklámot ad ki a Land Rover az új Defender filmszerepléséről, melyben bemutatják a modell terepképességeit, ehhez érkezett egy rövid ízelítő (igen, ma már a reklámok is kapnak reklámot). Ezekben betekinthetünk a kulisszák mögé, ahogy a Defender határait feszegetik az autós üldözési jelenet készítése során. Ezzel egyértelműen a vevők között már kialakult, strapabíró karakterre szeretne ráerősíteni a márka, a videóban ugratnak az autóval, átszáguldanak vízen, köveken és sáron, nekikoccannak egy fának, de még gurul is egyet szegény kocsi. Persze nem mintha zavarná, a mutatvány után - kis horpadásokkal ugyan - zavartalanul folytatja a kiképzést. A Land Rover elmondása szerint egy teljesen új tesztelési eljárás segítségével fejlesztették ki az új generációs Defendert, mely során egy hidat is át kellett ugrania a tesztpéldányoknak, így készültek fel a James Bond filmben való szereplésre. A forgatás során használt autók a vásárlók számára is elérhető felszereltségen kívül mindössze bukókeretet kaptak, egyébként a sima 110 X változatot láthatjuk 20 colos, fekete felnikkel és profi terepgumikkal. A kaszkadőr pedig Jessica Hawkins, aki a tavaly indult, Forma-3-hoz hasonló, hölgy versenyzőknek létrehozott W-Szériában mutatkozott be. A filmben egyébként látható lesz még a Range Rover Sport SVR, a harmadik generációs Land Rover, illetve a klasszikus Range Rover is. Nem ez az első alkalom, hogy a Land Rover modelljei megjelennek egy James Bond filmben, 1983-ban a 007 - Polipkában is feltűnt egy kabrió Range Rover. Viszont lehet, hogy ez lesz az első alkalom, amikor a rosszfiúk győznek: a sötét Santorini Black árnyalatból ítélve valószínű, hogy a gonoszok fogják üldözni a 007-est ezekkel a Defenderekkel, akinek a strapabíró autók ellen nem sok esélye lesz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?