Repülő autón dolgozik a Google alapítója

Larry Page két céggel is dolgozik az ötlet megvalósításán

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Titokban repülő autó fejlesztésekbe fektet rengeteg pénzt a Google egyik alapítója. A két cég már a prototípusokat teszteli.


Úgy tűnik, soha nem fogják elengedni a repülő autók ötletét. Legújabb álmodónk a Google társalapítója, Larry Page, aki a Bloomberg jelentése szerint titokban két konkurens vállalatot finanszíroz, hogy elkészítsék álmai tervét, egy félig önjáró, elektromos repülőt, ami fel és le tud szállni függőlegesen. Már több ilyen épült a történelem során, ott a Harrier vadászgép vagy az amerikai légierő V–22 Osprey billenőrotorosa, sőt a hétköznapokban is élvezhetjük az ilyen élményeket bármelyik drón használatakor.
Page első próbálkozása a Zee.Aero nevű cég, amibe 2010-es indulása óta (érdekeltségét titokban tartva) több mint 100 millió dollárt fektetett be az üzletember. Ők már tesztelték is az első prototípusokat egy reptéren, ahol a Bloombergnek elmondták, hogy mindkét modellnek keskeny törzse volt - egy embernek elegendő térrel -, hátrafelé nyilazott szárnyakkal és két propellerrel hátul. Az volt az egyetlen különbség köztük, hogy az egyiken extra propellerek is voltak mind a két oldalon. Ez hasonló dolgot rajzol ki, mint a fenti kép, ami valljuk be, egy életképtelen dolog, és túl van bonyolítva. Azóta állítólag már egyszerűsítették a mérnökök.
Hirdetés

Page másik cége Kitty Hawk névre hallgat, és 2015-ben alapították. Belsősök szerint náluk arra kíváncsiak, hogy egy kis csapat előbb el tud-e készíteni egy járművet. A két csapat egyébként nem beszél egymással, és minden munkájuk különálló. Állítólag egy tucat embernek van már quadcopterhez hasonló terve náluk.
Már csak az értelmére kéne rájönni a dolognak, hiszen ha valaki repülni akar, akkor az nem egy elérhetetlen álom. Egy kis Cessna 152 a maga 110 lóerős benzinmotorjával tökéletes megfelel a feladatra. Egyébként nem kell messzire mennünk hasonló ötletekért. Északi szomszédainknál már 3 generációt is megért az AeroMobil nevű repülő autó, ám az utolsó példány lezuhant. Mellette itt van a Terrafugia, aminek szintén több generációja meghódította az eget, de állításuk szerint még éveket kell várni a rendelhetőségre.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?