Repülőt vontatott a Tesla Model X

Egy Boeinget is képes elhúzni a Tesla Model X

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A villanyautók akár brutális erővel is felruházhatók. Ebből nyújtott egy kis ízelítőt a Tesla Model X Ausztráliában.


A Tesla rengeteg alkalommal próbált a figyelem középpontjába kerülni autóival, ami többnyire sikerült is neki. Most tekintsünk el a negatív hírektől, amely a cég pénzügyi helyzetével foglalkoznak és a balesettel végződő önvezetős szituációktól. Inkább az űrbe repített Roadsterre és más érdekes tabu-, és rekorddöntésekre gondolok, amelyek többsége gyári projekt volt. Legutóbb viszont az ausztrál légitársaság, a Quantas népszerűsítette egy érdekes akcióval a villanyautós márkát.
Hirdetés

Egy Tesla Model X P100 D modellt befogtak repülőgépet vontatni! Méghozzá egy Boeing 787-9 Dreamlinert, amely 24,7 tonnát nyom. A repülőtéren ezeket a gépeket egy olyan vontatóval szokták mozgatni, amelynek húzóereje 334 kN és képes 54 tonnát elhúzni. Ezzel szemben a szóban forgó Tesla Model X hivatalosan maximum 2,2 tonna vontatására alkalmas. Nos, erre rácáfolt az ausztrál gépet cipelő példány, amit az alábbi videón meg is nézhetsz!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2018.05.17. at 19:10
  Permalink

  Méghozzá egy Boeing 787-9 Dreamlinert, amely 24,7 tonnát nyom.
  Szerkezeti tömeg
  119 950–128 850 kg
  Max. felszállótömeg
  227 930–254 011 kg. Csak egy tizedes vesszőnyit tèvedt a cikk iró.

Vélemény, hozzászólás?