Retro elektromos Opel Manta előzetes – ha gyártanák, vennéd?

Az újraálmodott Opel Manta megtartotta a klasszikus formát, csak a belsőégésű motort dobta ki

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A rendelkezésre álló minimális információ alapján három alapvető ténnyel mindenképp számolhatunk: az Opel Manta GSe ElektroMOD gyönyörű, elektromos, és szinte lehetetlen, hogy sorozatgyártsák. Nézzük, hogy ezen túl mit tartogat a projekt!

Az Opelnél valaki igen merészet álmodott ezzel a restomoddal. De hogy mi is az a restomod? A restautálás és módosítás olyan kombinációja, ahol - ha jól eltalálják az egyensúlyt - a régi dizájn és az új technológia fúziója egy teljesen új, különleges élményt eredményez. Az autóról teaser gyanánt közzétettek egy animáltan YouTube videónak álcázott fotót.
Hirdetés
Túlzott izgalomra semmi ok, a lekötött számlák egyenlegét még felesleges lekérdezni - mivel a képen látható jármű valószínűleg egy az egyben a '70-es évek biztonságával bíró karosszériára épül - ez még legfeljebb figyelemfelkeltés, tanulmány. Sorozatgyártásról szó sincs, és ebben a formában szinte biztosan nem is lesz. A látványt azért feldobja a Corsáról és Mokkáról ismerős ledfényszórós front, az egyszer biztos. Hogy milyen hajtáslánc lapul a lemezek alatt, arról csak annyi ismert, hogy elektromos, de ha már a Manta előtt tisztelgünk, reméljük a hátsó kerekeket tekeri. A névválasztás viszont mindenképp kreatív, az Opel első villanyautóját hívták ugyanis Elektro-GT-nek. Az említett jármű közel ötven éve, a korabeli technológiát használva próbálkozott azzal, amiben most az autózás jövőjét látjuk. A nikkel-kadmium akkucsomag 44 kilométeres hatótávot biztosított tartós országúti tempónál, a százas sprinthez pedig mindösszesen 6 másodpercre volt szükség a két darab, egyenként 118 lóerős motornak köszönhetően. 1971 májusában nem kevesebb, mint 6 elektromos autós rekordot állítottak vele az Opel mérnökei.
Hirdetés
Visszatérve a múltból a jövőbe, íme az Opel Manta GSe ElektroMOD Teaservideója, ami bár tényleg nem igényelt éjszakába nyúló operatőri és szerkesztői munkát, mégis kellően megalapozza az autó várható hangulatát.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?