Retró emblémával kezdődik a BMW M jubileumi éve

2022-ben 50 éves lesz a BMW M GmbH, rendelhetők a részleg eredeti színeiben pompázó emblémák

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A BMW Motorsport utcai sportautóinak 50 éves történelme számos ikonikus külső fényezést hozott, a különleges embléma mellett ezeket is feltámasztják a bajorok.

Jövő májusban lesz 50 éve, hogy megalakult a BMW Motorsport divízió, mai nevén BMW M GmbH. 1972. május 24-én jött létre a mára jelentős rajongótáborral rendelkező leányvállalat, a BMW modellek legjavát szolgáltató részleg, sokak számára az ok, amiért BMW-t akarnak. Megalakulása után egy évvel került utcai autóra a BMW Motorsport egyedi logója, amiben a propeller körül három félkörív található piros, ibolya és kék színben. Amikor M GmbH lett a Motorsportból, az ibolyát lecserélték sötétkékre, ma is így ismerjük a logót, de ibolyával is felismerhető az autórajongók számára. A sportverziók másik megkülönböztető jegye a szintén ebből a három színből álló, döntött csíktrió, amit számos helyen feltüntetnek az autókon, de főleg a modelljelölés mellett. Ezt 1978-ban mutatták be, és csak a legendás M1-es BMW viselte magán egyszerre a csíkos és a félkörös logókat.
Hirdetés
Ez most megváltozik, ugyanis jövő januártól rendelhető lesz a BMW M modelleken és az alapváltozatok M Sport felszereltségi szintjein a retró embléma, a három csík pedig természetesen ugyanúgy jár hátul. A kék szín mindkét logóban a BMW márkát jelképezi, míg a piros a versenyzést, az ibolya pedig a kettő közötti kapcsolatot szimbolizálja - feltehetően a sötétkék is ugyanerre utal. Az egyedi emblémán kívül olyan, az M történetében korábban már bizonyított külső árnyalatokat is újra elérhetővé tesznek, mint a Dakar Yellow, a Fire Orange, a Daytona Violet, a Macao Blue, az Imola Red vagy a Frozen Marina Bay Blue. Mindezzel persze a jubileumi év épphogy csak elkezdődik, 2022-ben egyrészt számos rendezvényen jelen lesz a szülinapos BMW M (például a Nürburgringi 24-óráson, vagy a Concours d'Elegance-on), másrészt új modellekkel is jelentkezik, hiszen jön az M2 utódja, az M3 Touring, az M4 egy különkiadása, valamint a márka történetének első igazi M-es villanyautója. „A BMW Motorsport klasszikus emblémájával szeretnénk megosztani a rajongókkal a BMW M GmbH jubileuma kapcsán érzett örömünket” – mondta Franciscus van Meel, a BMW M GmbH igazgatótanácsának elnöke. „Nagyszerű év áll előttünk, amelyet különleges újdonságokkal és izgalmas eseményekkel ünnepelünk majd. Az M betűt régóta a világ legerősebb betűjeként tartják számon, ráadásul vállalatunk jubileumi évében erősebb, mint valaha” – tette hozzá.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?