Retro ruhába öltöztette a Porsche a 911 Targát

Az '50-as évek stílusjegyeit viselő limitált széria érkezik a 911 Targából

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Porsche Exclusive Manufaktur tálalásában mutatkozott be a cseresnye-metál 911 Targa 4S Heritage Design Edition.

Az exkluzív cseresznye-metál mellett még négy szín közül választhatnak a Targa Heritage Edition vásárlói, ám közös az autókban az aranyszínű feliratok jelenléte, illetve a fehérre fóliázott elemek. Az első sárvédőívek lándzsa formájú grafikája pedig a Porsche Motorsport kezdeti időszakát idézi. A 911 Targa 4S Heritage Design Edition modellek további kiemelendő ismertetőjegye a Porsche Heritage jelvény a hátsó hűtőrácson, ami azt a plakettet idézi fel, amely a Porsche 356-ra került fel a 100 000 km-es futásteljesítmény átlépését követően. Továbbá az 1963-ból származó történelmi Porsche jelvény megjelenik az autó elején, kormányán, kerekein, fejtámláin, kulcsán és kulcstartóján. Az autó különlegességei közé tartoznak még az elöl 20, hátul 21 colos könnyűfém felnik, illetve a feketére fényezett féknyergek.
Hirdetés
Az utastérben bordó bőr és kordbársony idézi az ’50-es éveket, hiszen ezt az anyagot már a Porsche 356-ban is használták. A klasszikus stílusú fordulatszámmérő és stopperóra zöld színű megvilágítása szintén a különleges hangulatért felel, míg a középkonzol díszbetétjén elhelyezett fém plakett az adott autó sorszámát mutatja a limitált modell-sorozaton belül. A történelem előtt tisztelgő szériából az aktuális 911 modellkódjára rímelve 992 példány készül.
Hirdetés
A motor nem változott, a hathengeres, háromliteres, biturbó boxer 450 lóerős, nyolcfokozatú PDK váltóval 304 km/h a végsebessége, 100 km/h-ra pedig akár 3,6 másodpercen belül felgyorsul. Az autóhoz jár egy karóra is, amely tökéletesen illik a 911 Targa 4S Heritage Design Edition modellhez, és az autóhoz hasonlóan 992 példány készül belőle. A kronográf bizonyos részletei a legendás Porsche 356 és az ikonikus Porsche 911 Targa modelleket idézik: a számlap kialakítása például a fehér másodpercmutatóval és a foszforzöld gyűrűkkel az imént említett autók sebesség-/fordulatszámmérőjét idézi fel, az órabeosztásokon pedig a Porsche jellegzetes betűtípusa köszön vissza. A limitált, exkluzív kronográf szíja is abból a bőrből készül. Az autó már rendelhető is, az első példányok ősszel érkeznek meg a Porsche márkakereskedésekbe.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?