Retrofuturizmus a javából: íme az új Fiat Panda!

Merészet húz az új Pandával a Fiat, de valószínű nagy sikere lesz

2027-ig minden évben bemutat egy új modellt a Fiat, a sort pedig a Grande Panda nyitja, amely a dobozos kialakítás ellenére egy izgalmas autónak ígérkezik.

Némi meglepetésre, már most megmutatta az első fotókat a Fiat a júliusban debütáló modelljéről, amely mostanra biztossá vált, hogy a Grande Panda lesz. Formatervében a retrofuturizmus jellemzi: a sziluett egyértelműen az első generációra hajaz, a külleme viszont mégsem nevezhető unalmasnak a számos extravagáns megoldás miatt.
Hirdetés
Az újdonság a Stellantis Smart Car Platformjára épül, csakúgy mint a mostohatestvér Citroën C3. A B-szegmensbe érkező modell az átlagoshoz mérve valamivel kisebb, 3,99 méter hosszú. Az utastérről és a hajtásláncról nem árultak el túl sokat, utóbbival kapcsolatban biztos, hogy hibrid és elektromos is lesz belőle. Az immár 2012-óta futó Pandina (korábban Panda) az új névrokon megjelenésével nem tűnik el, 2030-ig az is biztosan kapható lesz. A hírek szerint a Grande Pandát Szerbiában gyárthatják, míg a korosodó modell Olaszországban készül.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?