Retteghetnek a rosszfiúk, jönnek az új Ford rendőrautók

Megkezdődött az új Ford rendőrautók gyártása

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az amerikai fordosok új modellekkel is szeretnék megőrizni piacvezető pozíciójukat.A Ford Chicagóban megkezdte a rendőrségnek szánt új elfogó modellek, a Taurus és az Explorer Interceptor gyártását.
A Ford jelenleg uralja a tengerentúli rendőrautó piacot, a rendfenntartók 70 százaléka kékoválos autóval jár, ezek zöme a jól ismert, de immár nyugdíjazott Crown Victoria. Ugyanakkor a General Motors is szeretne nagyobb részesedést szerezni a szirénás piacon, ezért ők a Caprice PPV és Tahoe rendőrségi terepjárót ajánlották az Interceptor modellek helyett.
Ennek ellenére a Ford bízik abban, hogy meg tudja őrizni vezető helyét a speciális piacon, és ezt az új modellekre beérkezett rendelések is alátámasztják.
Az újdonságok piacra lépésével nemcsak a Crown Victoriát, de a régi benzinfaló 4,6 literes V8-ast is nyugdíjazzák, mivel a Taurus Interceptort 3,5 literes turbós V6-os hajtja, FlexFuel kivitelben 280 feletti lóerővel, míg a kizárólag 4WD hajtással kínált Ecoboost változatban 365 lóerőt és 475 Nm-t teljesít. A kettő- vagy négykerék-hajtással egyaránt kapható Explorer terepjáróban 300 lóerős 3,7 literes V6-os Ecoboost motor dolgozik.
Hirdetés

Mivel a rendőri szolgálatban mindennaposak az akadályok, és nincs idő a fejfájásra, a Fordok megerősített, szokásosnál nagyobb teljesítményű alkatrészekkel kerülnek utcára. 18 colos ötküllős felnijeik kimondottan nagy teherbírású gumikat viselnek, standard keréknyomás-ellenőrző berendezéssel. A fékrendszert és az ABS-t is a komoly igénybevételhez igazították, akárcsak az elöl-hátul független, multilink futóműveket, a kasztni csavarodásának megelőzésére pedig masszív toronymerevítőket szereltek be.
A hűtőrendszert is úgy méretezték, hogy mind üldözés, mind fánkzabálás közben képes legyen ideális szinten tartani a motor hőmérsékletet, míg a különféle extrafelszerelések, sziréna, radar, rádió, kamera, kompjúter, nyomtató áramellátását 220 amperes generátor biztosítja.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.31. at 03:23
    Permalink

    az amerikaiak hülyék rejtet rendőrautók interceptorok fekete rejtett sziréna amerikában a crown victoriát ha meglátja egy bűnöző biztos arrébb fut. a sima rendőrautók zöme cown victoria a taxik detto az interceptorok is fekete cv-k szinte minden az. elég kiszámítható, messziről kiszúrható hogy az redőrkocsi. még magyarországon is jobb az álca pl trafizáshoz régi piros f astra észre se veszed de lekapott

Vélemény, hozzászólás?