Rettenet erős lesz az új Ford Focus RS

Megerősítették, hogy készül az új Ford Focus RS

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hivatalos, hogy lesz megint Ford Focus RS. Egy hengert veszít, de több lóerőt nyer, s 2015-ben érkezhet. Odaver Astra OPC-nek, Golf R-nek, mindennek.


Közel egy éve hallottunk utoljára az RS-ről, a Focusok legdurvábbikáról, most viszont azt írja az Autocar, hogy végre megerősítve: készül az új, a harmadik generációs, és 2015-ben érkezik!Motorja nem 2,0 literes lesz, mint a polgáribb ST-é, de - sajnos - szintén csak 4 hengeres, s ha minden igaz, a mérnökök akár 330 lóerőt is kihoznak a turbós, közvetlen befecskendezéses 2,3 literből, s így jócskán felülmúlja majd nem csak a konkurenciát, hanem az 5 hengeres előd 305 lóerejét is.
Hirdetés
A hengervesztésért cserébe (ST-módra) az RS utasterébe is cső vezeti a hangot a motortérből, az első felfüggesztés pedig RevoKunckle függőcsapszeges lesz. A sperrdiffi alap, az összkerékhajtást elvetették, mert nehéz, s túlbonyolítaná az építést. Háromajtósként vélhetően nem lesz kapható, kombiként talán.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.30. at 07:43
  Permalink

  2015-ben jöhet…addig hány Astra OPC, Golf R újabb változata lesz? Arról nem beszélve ha nem fogja tudni a károsanyag kibocsátási normákat el kell venniük a lóerőkből.
  Arról nem is beszélve hogy ugye ez 2.3-as, és érdemesebb lenne lóerő/ccm-ben hasonlítani..
  Astra OPC 2000/280=7.14 , Focus RS 2300/330=6.97..tehát ha még 10 lóérőt kihoznak az Astra OPC.ből akkor ar arány meg is fordult az OPC javára (6.89), ami szerintem könnyen meglesz , hisz van még két évük fejleszteni.
  Ekkora teljesítmény nekem hátsókeréken, vagy összkerékhajtással jön be 🙂

Vélemény, hozzászólás?