Ricciardo keresztben csapatta Goodwoodban, egy Megane-nal

A Renault Megane R.S. nem épp az, amivel keresztben szokás menni, Daniel Ricciardo máshogy gondolja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az idei Goodwood Festival of Speed ismét az év egyik legjelentősebb autós eseménye. Mindenki ott van, aki számít, a Renault is, üdítően komolytalan fiatal pilótájával.


Kevés annyira komoly esemény van a világon, mint a Goodwood Festival of Speed. Igazi megtiszteltetés rajta részt venni, ezért lényegében csak az van ott, aki számít, de ők mindannyian. Az autós világ persze legalább annyira komolytalan is, amennyire komoly, így minden pillanatban belefér némi bohóckodás, és ennek hamisítatlan hódolója a fiatal Forma-1-es pilóta, Daniel Ricciardo is. Lord of March birtokán is ugyanaz volt a feladata, mint a monacói versenyen, promotálni a Renault Megane R.S. legkomolyabb verzióját, a Nordschleife jelenlegi elsőkerekes királyát, a Trophy-R-t.
Hirdetés

A pálya viszont vizes volt, ilyenkor szinte lehetetlen normális időt futni, ezért neki sem kezdett, sokkal inkább vette viccesre a figurát és lényegében az egész pályán behúzott kézifékkel ment végig. De még hogy! Nyilván nem olyan szép a drift így, mint hátsókerekessel, azért a töménytelen botladozás közben néhány egészen szép ívet is tudott rajzolni vele és vélhetően nem kevésbé élvezték a látványt a nézők, mintha nyélgázon húzott volna el előttük. Az autó egyébkánt 300 lóerős, több mint 100 kilóval könnyebb a Trophy-nál, gépteteje és felnijei is karbonszálas műanyagból készültek, összkerékkormányzású és sperr difis, egy valódi kőkemény versenygép.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?