Ringbe szállt Mr. Bean autója

A Mini, amely összenőtt Mr. Beannel

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A hetvenes és a nyolcvanas évek legendás autói álltak rajthoz szeptember 25-én a belgiumi Spában. A Creme 21 Youngtimer Rally egyik különlegessége Mr. Bean emlékezetes autója, a citromsárga Mini Mark III.


Aki Mr. Bean poénjain nőtt fel, sosem fogja elfelejteni ezt a kisautót, és minden bizonnyal sok könnyet ejtett annál a résznél, amikor főhősünket kilapítja egy tank (Back to School Mr. Bean volt az epizód angol címe). Rowan Atkinson Mr. Beanjének autója reneszánszát éli, az TV-sorozatban szereplő egyik példány német rendszámmal tündökölt a belgiumi yountimer rendezvényen.
Az 1974-ben gyártott Mini (lánykori nevén British Leyland Mini 1000) egyike volt azoknak a kocsiknak, amelyek a nagy sikerű sorozatban egészítették ki Bean karakterét. A fekete motortetős sárga Mini az 1989 és 1995 között forgatott 14 epizód többségében szerepet kapott. Négyhengeres, egyliteres motorja 36 lóerőt teljesít. Extraként levehető volt a kormánykereke és lakattal zárhatta a főszereplő, nehogy lába keljen.
Az első példány egy 1969-es narancsszínű BMC Mini MK II volt (rendszáma: RNT 996H), de ezt az első rész zárójelenetében összetörték. A következő példány már az Austin Citron Green színezést és a fekete motorfedelet kapta SLW 287R rendszámmal. A Mini legendás harcot vívott a parkolóhelyekért a Trabi kék Reliant Regal Supervan III háromkerekűvel. A Mini feltűnt a sorozat rajzfilm és nagyjátékfilm változatában is, utóbbiban (Mr. Bean nyaral) a Harrod's áruházban ralizik vele a hősnő. Ezt a jelenetet végül kivágták a filmből. A forgatások után több kiállítóteremben is láthatta a közönség a kocsit, illetve a kocsikat, jelenleg két példány holléte ismert.
Hirdetés

A Creme 21 verseny Spából indult, hét szakasza és négy napja alatt ezer kilométert tesznek meg az autók, többnyire német utakon. A gyorsasági versenyekben nem rúghat labdába a Mini a vele azonos csoportban induló hatos BMW-k és a legendás Z1-es mellett, de az ügyességi versenyekben és humorban biztos legyőzi azokat.
Emlékezzünk néhány videó erejéig Mr. Bean legendás kocsikázásaira:
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?