Ritka Buick a kalapács alatt

A Mecum listáján mindig felbukkan egy tősgyökeres izomautó

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Eladósorba került egy Buick abból a korszakból, amikor még izgalmas autókat gyártott a Buick.

Önmagában a Skylark Gran Sport tömegterméknek számított, ám létezik néhány példánya, amelyet csak limitált darabszámmal gyártottak. Ilyen az 1970-es GSX Apollo is, amelyből csupán 187 darab készült. Hamarosan az egyikük kalapács alá megy a Mecum egyik aukcióján, ám a pontos dátum egyelőre kérdéses. Júniusra tervezték az árverést, ám a járványügyi helyzet miatt elnapolták határozatlan időre.
Hirdetés
A GSX eredetileg a GS455 modellre épült, néhány módosítással feltornázták az erejét és javítottak a kezelhetőségén, mindezt 1100 dollárért. Lényegében a Pontiac GTO és a Chevy Chevelle SS ellenfelének szánták. A vásárlók a fehér mellett sárga fényezéssel is választhatták, a modell feltűnő ismertetőjegyei közé tartozik a „versenycsíkozás”, a szélesebb gumik, a sportülések és a motorháztetőre szerelt fordulatszámmérő.
Hirdetés
Annak idején választani lehetett manuális sebességváltót is az autóhoz, de az árverésre küldött példány automataváltós. Nem hiányzik az autóból a szervokormány és a gyári légkondi sem, illetve az erejére sem lehet panasz. Egy igazi izomautóról van szó, amelynek V8-as, 455 köbinches motorja 350 lóerőt és 691 Nm forgatónyomatékot tud. Sokáig ez volt a legnyomatékosabb, szériagyártású autó az USA-ban, egészen addig, amíg 2003-ban piacra nem dobták a Dodge Viper SRT-10-et a maga 712 Nm forgatónyomatékával.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?