Ritka és méregdrága kincs ez a családi Aston Martin

Nem csak egy sportkocsi lehet elképesztően drága, ez az Aston Martin szedán több száz milliót ér

A hetvenes években készült Lagonda típus ihlette a tervezőket, a veterán négyajtós modern reinkarnációjából mindössze 200 példány készült.

Az Aston Martin név összefonódott az elegáns sportkocsi képével, de nem csak mostanában, hanem évtizedekkel ezelőtt is készültek ettől eltérő modellek. Az egyik ilyen típus a Lagonda, ami 1976-ben debütált. Az 5,3 méter hosszú szedán furcsán lapos orrot és egy 5,3 literes V8-as motort kapott, luxusautóhoz illő módon a hátsó kerekek kapták a hajtást. Hiába a 14 éves gyártási periódus, csupán 645 darab készült a négyajtós Astonból. A négyajtós Rapide ugyan 2010-ben megjelent, de a Lagonda utódja mégis a 2015-ös limitált szériás modell, amire a neve is utal. Az Aston Martin Lagonda Taraf formája jóval emészthetőbb, többé-kevésbé illeszkedik a többi modell formavilágához. A két tonnás autó 5,39 méteres, elődjét négy hengerrel felülmúlja, itt egy hatliteres V12-es felel a lóerőkért, amiből egészen pontosan 540 áll a rendelkezésre. Az autóhoz már újonnan sem volt könnyű hozzájutni, még akkor sem, ha akadt egymillió dollár a bankszámlán, hiszen limitált példányszámban készült.
Hirdetés
A most felbukkant eladó példány Németországban keresi új gazdáját, de hiába teltek el az évek, olcsóbb nem lett a Taraf. A hirdetésben átszámítva nagyjából 350 millió forintot kérnek a luxusautóért, ami kissé hajmeresztő. Az tény, hogy nincs agyon használva, eddig kicsit több mint 5000 kilométert futott, így az új tulajdonos egy szalonállapotú autót kap temérdek pénzért.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?