Robotautók lázadnak az új Halálos Iramban filmben

Önvezető autókkal rombolják le a várost a legújabb Halálos Iramban moziban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Leginkább fantasy filmnek számítanak a legutóbbi Halálos Iramban epizódok. A 8. részben viszont ijesztő, az autózás jövőjét veszélyesnek előrevetítő és már lényegében létező fejlesztéssel tarolják le a várost.

Megérkezett a Halálos Iramban 8 legújabb előzetese, amiben már nem csak azt láthatjuk, ahogy Dominic Toretto (Vin Diesel) a barátai családja ellen fordul és az új fő gonosz, Charlize Theron mellé áll. Természetesen vannak autók is, amik közül a legtöbb érdekes és létező járgány, igen, még Ludacris tankja is, de lesz benne tengeralattjáró és még Lada Niva is. Az új film a szokásos helyszínek mellett az északi sarkkörön és Kubában játszódik, a városi jelenetekben pedig olyan fegyvert használnak a terroristák, amin egy kicsit elhűltünk, mert tulajdonképpen létezik.
Hirdetés
A technológia az önvezető autók felé halad, hogy ez rendesen működjön, ahhoz okos város is kell, hogy minden kommunikálhasson mindennel. Már többször kerültek elő vállalkozó szellemű hekkerek, akik megmutatták, hogy akármit képesek csinálni egy autóval, akár kilométerekkel messzebbről is. A multimédiás rendszert, a segédberendezéseket simán manipulálják, de a fékrendszerbe és a kormányzásba is bele tudnak nyúlni. Már csak ez is ijesztő, hogy tulajdonképpen elég egy rosszakaró, és bármikor eltéríti az autónkat. Az új Halálos Iramban filmben ennek a legrosszabb verzióját láthatjuk, amikor a városban több száz autót irányítanak távolról, parkolóházakról lökik le őket, megtámadják velük a főhős csapatot. Kicsit ijesztő, hiszen ezeknek a rendszereknek, amik folyamatos online kapcsolatot tartanak fent, a lehető legbiztonságosabbnak kell lenniük, különben könnyen megtörténhet az új mozi jelenete.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?