Rollerfelvonulás lesz Budapesten

Fel akarják hívni a figyelmet a környezetkímélő gurulóeszközök használatára

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

2021. szeptember 5-én (vasárnap), Újvári Péter gurulónagykövet vezetésével, valamint rendőri biztosítással 9 kilométert tesznek meg a rolleres felvonulók a Margitszigetről a Bikás parkig.

Az idei év legnagyobb roller-és gurulóeszköz-felvonulása szeptember 5-én, 12:30-kor rajtol a margitszigeti szökőkúttól. A cél a Bikás Park, ahová 13:30 órakor érkeznek meg a résztvevők. A szervezők egyébként nemcsak rollereseket várnak a rendezvényre, hanem az elektromos egykerekűsöket, hoverboardosokat, kerékpárosokat, gördeszkásokat, longboardosokat és a görkorisokat is. Minden alternatív gurulóeszközzel érkező csatlakozhat a felvonuláshoz, ezzel is hangsúlyozva,

autók nélkül is kiválóan, sőt gyorsan lehet haladni a városban, szén-monoxid kibocsátás nélkül!

A Klíma és Környezetvédelmi Napon Újvári Péter hasznos tippeket ad, hogyan érdemes rollerrel közlekedni a városokban, beszél majd a gurulás veszélyeiről, hátrányairól és előnyeiről. „Egyre többen vagyunk, akik belátják, egyszerűbb és egészségesebb az alternatív guruló eszközökkel közlekedni. Felejtsük el végre az 1 személlyel közlekedő, sok helyet foglaló és rengeteg káros anyagot kibocsátó gépjárműveket a belvárosban. Már elkezdődött a közlekedés törvényi szabályozása, de ezzel együtt az edukáció is fontos, hiszen olyan gyors ütemben szaporodnak ezek az eszközök a városokban, hogy növekszik a rizikófaktor is a balesetek területén” – mondta a rendezvény főszervezője, Újvári Péter, aki az elmúlt években hagyományos rollerrel vezette a felvonulásokat, most viszont elektromos Ultimate rollerrel indul útnak.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?