Romlik a forint, drágul a gázolaj

Rossz hír a dízeleseknek: pénteken nő az üzemanyag ára

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Míg a múlt héten olcsóbb lett a gázolaj, e héten drágul.

Múlt héten (szerdán) 2 forinttal olcsóbb lett a gázolaj, a mostanin pedig - pénteken - szintén csak a gázolaj ára módosul. Épp a múlt héten tapasztalt 2 forinttal fogja azt növelni a MOL a világpiaci árak alakulása és nyilván a forint romlása miatt is.
Hirdetés

A benzin átlagára így marad 399-400 forint, a gázolajé pedig 414-415 forintra nő. A dízeleseknek érdemes lehet péntekig tankolniuk, 50 literen épp egy százast spórolhatnak. A megfelelő töltőállomás választásán még többet, az egyes helyek között természetesen marad az akár literenkénti 20-30 forintos eltérés.
Bár a gázolaj áremelkedése semmiképp sem örömhír, nyugtatólag hathat, ha az egykori, a gázolajnál 2012. január közepén, a benzinnél az év áprilisában adódott 450 forint körüli csúcsárakra gondolunk. További jó hír, hogy az üzemanyagárak nem csak egykori plafonjuknál, hanem egy évvel ezelőtti szintjüknél is kedvezőbbek. Talán ez is magyarázata lehet annak, hogy keresletük emelkedésnek indult.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?