Roncstelepen tombolt Chris Forsberg és a Nissan 370Z

Érintőpontokra utazott a driftes Nissan 370Z

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Chris Forsberg és filmes csapata most egy roncstelepen csapatott a V6-os Nissan 370Z driftautóval, hogy színes érintési pontokat romboljanak.


Ken Blocknak köszönhetjük, hogy valami megindult az autós filmszakmában, ami addig nem volt jellemző. Rövid kisfilmek lepik el az internet világát, amikben a világ legjobb pilótái úgy csapatnak, mintha nem lenne holnap. Nagy mestere ennek Chris Forsberg is, aki mára jól megszokott párost alkot játékszerével, egy korántsem szériaközeli Nissan 370Z driftautóval. Most egy roncstelepen tombolt a háromszoros Formula Drift bajnok, ahol, amit csak lehetett, érintőre vett, ezzel kiemelve a driftversenyek kulcsszereplőit: az érintőpontokat és -zónákat.
Hirdetés

Egy driftfutamon nem csak a stílust, a füstöt, vagy épp páros csatáknál az ellenfél lekövetését pontozzák, hanem azt is, hogy mennyire tudott a pilóta közel autózni az előre megadott érintési pontokhoz, vagy épp a felfestett érintési zónákhoz. Tehát a driftpilóták nagyon értik, hogyan kell az autó farát a fal mellé, vagy épp ráhelyezni, anélkül, hogy az autó komolyabban sérülne. Erre helyezte most a hangsúlyt Forsberg is, aki olyan tipikus amerikai stílusban - leginkább az autó erejére bízva magát - oldja meg a feladatokat. Bár a videó végén lévő dupla érintőpontos csúsztatás azért nem egyszerű mutatvány, Ken Block még nyugodtan fog aludni. Ha másért nem, az elképesztő felvételekért és a 4,2 literes V6 gyönyörű hangja miatt megéri rászánni életünkből közel 3 percet a kisfilmre.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?