Ronda, de finom még lehet az új Mitsubishi kisautó

Thaiföldről indul világhódító útra a Mitsubishi Mirage

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Gyártásának helyszínén már kapható a legújabb takarékos Mitsubishi kisautó, pár hónapon belül az egész Földgolyót behálózzák az újdonsággal.


Még a tavaly év végi Tokiói Autószalonon mutatta be a Mitsubishi a Mirage kisautó (Európában Colt) legújabb változatát: a cég thaiföldi, Laem Chabangban található gyárában épített típus forgalmazása ezen a héten indul gyártási helyén, majd következnek további délkelet-ázsiai országok, Japán, Európa és a világ többi piaca. 3710 x 1665 x 1490 mm-es autó a Fiat Panda és a Ford Fiesta közé esik méretben, formáját tekintve pedig a Toyota Yaris és a Hyundai i20 juthatnak eszünkbe, de összességében mind a négy említett konkurensnél esetlenebb látványt nyújt a Mirage.
Hirdetés

Műszaki specifikációja alapján még akár sikert is arathat az új Mitsubishi szupermini, hiszen stop-start rendszerhez kapcsolt egyliteres, háromhengeres MIVEC benzinmotorjával és a hajtást az első tengelyre továbbító fokozatmentes CVT-váltójával alig 3,3 litert fogyaszt 100 kilométeren, és ebben a kategóriában igencsak jelentősen befolyásolja a vásárlók döntését a fogyasztási érték.
Thaiföldön havonta 2500 példányt szeretne értékesíteni a Mitsubishi a kiviteltől függően 9400 és 13 600 eurónyi thai bahtba kerülő modellből, mely feltehetően pár hónap, maximum egy év elteltével Magyarországon is megjelenik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?