Rossz világ jön az eszement driftelőkre

Az araboknál az is bűnrészes lesz, aki csak nézi a driftet

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szaúd-Arábiában megelégelték az életveszélyes Hagwalah-szeánszokat. A sofőrökön túl a nézőket is büntetés fenyegeti.


Azt írja az arabnews.com, hogy a sok baleset miatt Szaúd-Arábia törvényhozói komoly büntetések rémképével igyekeznek el- és megijeszteni a driftereket. Azokat, akik egy-egy Hagwalah-szeánszon, közúton-aszfalton vagy homokban-dűnéken, mindegy, de általában szép számú nézősereg előtt és között csúszkálnak, őrültködnek és hergelik egymást addig, hogy nem ritkán mentőt kell hívni, vagy már azt se.
Hirdetés

Akit először érnek tetten, annak egy hónapra veszik el a kocsiját, és 2600 dollárnyi, majdnem 600 ezer forintnyi riált is ki kell csengetnie. Másodjára tripla ennyi autóelkobzással és dupla pénzzel, akár 6-12 havi börtönnel is számolhatnak. Harmadjára a hatóság 1-5 évre foglalja le az autót (ezalatt mondjuk tönkre is megy), a renitens volánpörgetőre még hosszabb elzárás és 2,3 millió forintnyi sarc vár. Hab a tortán, hogy az autó utasai és a nézők is bűnrészesnek minősülnek, s nekik is kinéz egy csinos büntetés, már ha elkapják őket a zsaruk. Lesz nagy kergetőzés.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?