Rövid életű volt a Ferrari driftautó

Kiégett a 900 lóerős V12-es drift Ferrari

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Elrajtolt a Formula Drift, ám rögtön az első versenyen hatalmas baleset történt. Személyi sérülés nincs, ám az egyedileg épített Ferrarinak lőttek.


Alig egy hete mutattuk meg azt a Ferrari 599-esből készült versenyautót, ami az idei Formula Drift szezon egyik legérdekesebb autója. Volt, ugyanis a dupla kompresszorral lélegeztetett, 900 lóerős V12-es motorral hajtó versenyautó megsemmisült. A Formula Drift futamai épp csak most kezdődtek el, egész pontosan Federico Sceriffo és Chelsea DeNofa futama volt az első. Minden futam két körből áll, az elsőn DeNofáé volt az első hely, a másodikon cseréltek, ilyenkor a feladat a követőnek az, hogy minél közelebb kerüljön a vezető autóhoz, minél tovább tudja követni.
Hirdetés

Az első futamon Sceriffo nekiment DeNofa Mustangjának, látható sérülést okozva rajta, ellenben a Ferrarin látszólag nem történt nagy baj. Később, a második futam rajtja után pár méterrel azonban kiderült, hogy jelentős kár keletkezett a bal első keréknél, az első balkanyarnál az ugyanis kitört. Ekkor még nem volt nagy a sebesség, Sceriffo biztonságosan elhagyta a pályát, ám mikor megállt, a kifolyó üzemanyag szinte azonnal lángra kapott, mivel a kerék kitörésekor az üzemanyagrendszer megsérült. Sceriffo ki tudott szállni időben, még arra is volt ideje, hogy az utas oldaláról megpróbálja elindítani a kocsi saját tűzoltó berendezését, ám a nagy forróság miatt nem tudta aktiválni, ki kellett ugrania az autóból. A Ferrarit hamar eloltották, ám a kár így is jelentős, vélhetően többet nem látjuk a 2018-as szezonban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?