RS Mégane technikát kaphat az új Clio RS

1,8 literes turbómotorral jöhet a következő generációs Renault Clio RS

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Idén ősszel mutatkozik be a francia kisautó ötödik generációja, amelyből továbbra is készül majd csúcskivitel. Az RS Clio minden eddiginél erősebb lesz.


Sokan úgy vélik, hogy a francia autók nem elég izgalmasak és nem adnak komoly vezetési élményt. A Renault RS modelljei kivételt képeznek, hiszen mind a Mégane RS, mind pedig a Clio RS olyan technikát képvisel, amelyet versenypályás körülmények között is használhatunk. Az új Mégane RS-t már próbáltuk[/url], a jelenleg futó Clio RS Trophy[/url] is járt már nálunk. Az egyre szigorodó környezetvédelmi előírások ellenére nem kell félni attól, hogy megszűnnének ezek a modellek. Az idén érkező újgenerációs Clióból is lesz RS változat, amely motorját a Mégane RS-től kaphatja.
Hirdetés

Ezzel a jelenlegi 1,6 literes turbós benzines 1,8 literesre nőhet, amely várhatóan 225 lóerős teljesítményt szolgáltat (magyarán az Espace-ban is megtalálható motor várható a Clio RS-be). A jelenlegi Clio RS 200 lóerőt, a Trophy kivitel pedig 220 lóerőt tud. Számok alapján elmondható, hogy az új RS Clio lesz az eddigi legerősebb, amelyből várhatóan szintén készül majd Trophy változat 250 lóerő körüli teljesítménnyel. A kis hot hatch érkezése legkorábban 2019-ben várható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?