Rugalmas keret és QR kód a Champion új pollenszűrőin

Az autók 92%-ánál a por 98%-át kiszűrik a Champion kabinszűrői

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Sokszor alulbecsült a pollenszűrő fontossága, pedig párásodásra és gyengén hűtő légkondira is megoldás lehet a cseréje.

Itt a kánikula, amelyik autóban van klíma, abban rendszerint szakadatlanul megy is. És amelyik autóban van klíma, abban jellemzően pollenszűrő, azaz utastéri levegőszűrő, még egy másik nevén kabinszűrő is van. Erről azt érdemes tudni, hogy évente cserélendő. Elkoszolódása után ugyanis nem csak nem szűr megfelelően, gátolja is a levegő cserélődését. Gyorsabban párásodik, lassabban hűl az utastér, a klíma közben izzadva dolgozik, azaz az autó fogyasztását is rontja a ki nem cserélt pollenszűrő.
Hirdetés

Egy pollenszűrő cseréje miatt nem feltétlenül kell szervizbe menni. Ez a legtöbb autóban akár csavar oldása nélkül, vagy legfeljebb néhány (jellemzően a kesztyűtartó környékén lévő) csavar kitekerésével megoldható. Ha épp nincs kéznél a gépkönyv, amiben rendszerint le van írva a fortély, akkor jellemzően segít a Google és a YouTube, de a Federal Mogul alkatrészgyártó Champion márkája legújabb pollenszűrőivel még egyszerűbbé kívánja tenni a cserét. Két alapvető fogással: rugalmas kerettel készíti pollenszűrőit, s csomagolásukra a Champion termékei közül elsőként QR kód kerül, mely által - egy okostelefon segítségével - nem csak az azonosítható könnyedén, hogy melyik autóhoz lesz jó az adott darab, hanem a beépítéshez segítő típusspecifikus videó is könnyedén elérhető.
A Federal Mogul közleménye szerint a Champion szűrői az európai autók 92 százalékához elérhetőek, számos modell gyári szerelésként is ilyet kap. A Champion szűrők a szennyező anyagok 98 százalékát, akár a 3 mikronos részecskéket, így a kellemetlen szagok zömét is kiszűrik a gyári infók szerint.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 05:45
    Permalink

    Már ha épp befér a helyére, mert az eddigi tapasztalataim szerint 5 champion szűrőből 3 nem igazán méret, de volt, hogy lamellát kellett kivágni (Citroen Berlingó 2008, légszűrő), hogy beférjen a házba …
    Azóta nem is veszek senkinek ilyen márkát, semmilyen szűrőből.

Vélemény, hozzászólás?