S-osztály és EQS visszahívás jön Amerikában az MBUX hibája miatt

A Mercedes csúcsmodellek távoli szoftverfrissítéssel, utólag "kapták meg" a hibát

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Mercedes csúcsmodelljeit érintő visszahívás oka apróságnak tűnhet, pedig a mai világban ez már közel sem játék: több figyelemelterelő funkció is elérhető marad vezetés közben a hatalmas infotainment képernyőkön.

Elég csak az S-osztály központi kijelzőjét megnézni, már az is alkalmas arra, hogy elterelje a sofőr figyelmét a vezetésről, nemhogy az EQS egész műszerfalon átívelő Hyperscreenje. Alapesetben emiatt - ahogy a legtöbb más autóban - ezek a funkciók menet közben le voltak tiltva. Éppen ezért meglepő, hogy a Mercedes már 227 példányt talált novembere óta, amelyek rendszerében ez a tiltás feloldásra került. Mivel nem szándékosan engedélyezték vezetés közben a figyelemelterelő funkciókat, arra kérik a vásárlókat, hogy amennyiben ilyen hibát észlelnek, jelezzék.
Hirdetés
A hibával kapcsolatos vizsgálat során kiderült, hogy a Mercedes központi szerveréről, távolról telepítettek egy rossz szoftvert azok az autók, amelyek a hibás program felkerülésekor éppen rendelkeztek internetkapcsolattal, és be is volt lépve a főfelhasználójuk a Mercedes me connect fiókjába. Éppen ezért jó hír, hogy a javításhoz sem kell szervizbe vinni az autót, ugyanúgy megoldható távolról a helyes verzióra frissítés is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?