Saab 9-3 EV cégautónak? Érkeznek a megrendelések

Újabb 20 ezer Saab 9-3 EV-re kapott megrendelést a NEVS

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nagyon úgy tűnik, hogy megmenekülhet a Saab, újabb 20 ezer autóra kaptak megrendelést Kínából.


Alig több mint egy hónapja írtunk arról, hogy a Saab 9-3 gyártására jogosult, illetve az autógyár utódjának számító National Electric Vehicle Sweden (NEVS) 150 ezer példányos megrendelést kapott Kínából, most pedig újabb szerződést írhattak alá. A korábbi, 150 ezer autóra szóló megrendelés mellé most újabb 20 ezer példány 9-3 EV-re érkezett igény, állítólag 1 milliárd dollár értékben. Kissé fura, hogy az egy autóra jutó ár így a Nissan Leaf alapárának mintegy másfélszerese. A megrendelő állítólag a China Volant Industry Co.(Volinco), amely alkalmazottai számára cégautónak rendelte az elektromos Saabokat. A kiszállítás 2017-ben kezdődik, és egészen az évtized végéig fog tartani - a tervek szerint.
Hirdetés

Miként azt Mikael Ostlund, a NEVS szóvivője elárulta, az üzlet többszörösen előnyös számukra, ugyanis így a Volinco kínai beszállítóival is kapcsolatba kerülnek, számos alkatrészt tőlük fognak beszerezni a 9-3 EV-hez, illetve jövőbeli villanyautóikhoz is. A Kínában kiszállítandó autóknak csak a karosszériája fog Svédországban készülni, majd fényezetten fognak Kínába utazni az összeszereléshez. A NEVS már most egy teljesen új, 2020-ban átadandó kínai üzemet tervez, a 9-3 EV következő generációját, illetve négy új további villanyautójukat (egy középkategóriás kupét, egy kompakt és egy közepes, valamint egy nagyméretű crossovert) már ott kívánják majd gyártani.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?