Safety Carként áll szolgálatba az új BMW M5

Biztonsági autóként láthatjuk a legerősebb 5-ös BMW-t

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ezen a hétvégén indul Qatarban a MotoGP idei szezonja, ahol a biztonsági autó szerepét a BMW új M5-öse tölti be. Az ott szerzett tapasztalatok alapján fejlesztik a Competition változatot.


Ezen a hétvégén elstartol a MotoGP Qatarban. A BMW M részlege pedig immáron 20 éve biztosít nagyteljesítményű modelleket biztonsági és orvosi autóként. Idén a safety car szerepét a tavaly debütált 600 lóerős és 750 Nm-rel bíró BMW M5 testesíti meg. Érdekesség, hogy a bajor mérnökök a versenypályán való körözések alatt bőségesen gyűjtik az adatokat és felhasználják a még erősebb, Competition kivitel fejlesztéséhez. A különleges M5 több ponton is eltér utcai társaitól: bukókeretet és sportüléseket kapott odabent, kívül pedig számos karbonszálas elem, villogók és fényhíd is megtalálható rajta.
Hirdetés

Frank van Meel, a BMW M GmbH elnöke elmondta: "Megfelelő tesztkörnyezetet kínál nekünk a MotoGP, ahol számos újítást tudunk kipróbálni annak érdekében, hogy az idén érkező M5 Competition igazán tökéletes legyen." Az M5-ösön kívül M3, M4, M6 Gran Coupé és X5 M modellek is láthatók lesznek a MotoGP versenyein, az autókon kívül pedig két S 1000 RR motorkerékpárral is találkozhatnak a nézők.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?