Saját kamerája vette fel, ahogyan 150 km/órával balesetezett

Balesetet szenvedett, a fedélzeti kamera szerint jelentősen gyorshajtott

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A héten egy autós komoly balesetet szenvedett a 710-es út egyik körforgalmában, menetrögzítő kamerája szerint 150 km/órás tempóval ért oda.

E hét kedden, 21:25-kor autózott egy 65 éves budapesti úr az M7-es autópályától Balatonakarattya felé a 710-es főúton, amikor a menetirány szerinti bal oldali sávból egy körforgalomba behajtott, majd azon átrepülve néhány pördület után a túloldali árokban állt meg. A sofőr és mellette ülő utasa súlyosan megsérült - derül ki a police.hu írásából. A járművezető elmondása szerint legfeljebb 90 km/h-val közlekedett, és egy út szélén álló vadat figyelt, ezért nem vette észre a körforgalmat. Viszont úgy néz ki, a sofőr nem csupán a körforgalmat nem vette észre, hanem azt sem, hogy mennyivel haladt az ST-Line csomagos Ford Kugával. Az autóban lévő fedélzeti kamera alább is látható felvétele szerint ugyanis mintegy 150 km/órás tempóval ért a körforgalomhoz, ahova már bekanyarodni sem tudott, a bal sávon keresztül repült azon át. A Balatonalmádi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja a baleset körülményeit, a kijárási korlátozás megszegéséért pedig szabálysértési feljelentéssel éltek a sofőrrel és utasával szemben a rendőrök.
Hirdetés
Miként arra a rendőrség felhívta a figyelmet, a baleseti statisztikai adatokat vizsgálva elmondható, hogy a legtöbb baleset gyorshajtás miatt következik be. Sokszor ez időhiányból fakad, mert a sofőr valahová siet, és egy adott távolságot minél rövidebb idő alatt szeretne megtenni. Azonban a gyorshajtó a felelőtlen magatartásával emberi életeket, családokat tehet tönkre. A gyorshajtás legfőbb veszélye nem az érte kiszabott bírság, büntetés, hanem az, hogy könnyebben eredményezhet sérüléses vagy akár halálos balesetet, melyben a közlekedési szabályokat betartó más résztvevő is súlyosan megsérülhet. Ezt érdemes végiggondolni! A szabályokra fittyet hányó sofőrök nem csak saját maguk, utasuk és a többi közlekedő testi épségét is veszélyeztetik - addig örüljünk, amíg "csak" a rendőröknek okoznak plusz munkát, ha már a mentőknek, tűzoltóknak is, akkor már nagyobb a baj.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?