Saját versenycsapatot indított Michelisz Norbi

TCR versenycsapattal erősít a magyar autósport

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A gyorsasági autósportból ismert Michelisz Norbert idén nem csak a WTCC bajnoki címére hajt, hanem saját versenycsapatával segíti a jövő tehetségeit is.


Aki követi a gyorsasági autósport világát, az bizonyára tudja, hogy Michelisz Norbert hazánk jelenlegi legeredményesebb versenyzője. Egy saját versenycsapat létrehozása már régóta tervben volt Norbinál, tavaly decemberben viszont komolyra fordultak a dolgok,

mintegy 2,5 hónap leforgása alatt megszületett a M1RA névre hallgató versenycsapat, mellyel a TCR International Series mezőnyében állnak rajthoz.

Két versenyzőjük egy-egy Honda Civic Type R-rel indul a megmérettetésben. A furcsa csapatnév több okra vezethető vissza: Michelisz Norbi hamarosan megszületendő kislányának neve Mira, az MRA a Michelisz Racingre utal, az egyes pedig tervezett pozíciójukra.
Hirdetés

A csapat elsődleges célja a tehetséges versenyzők, mérnökök és szerelők támogatása. Magyar tehetségekből nincs hiány az autósportban, az egyik Hondában a 17 éves Tassi Attila foglalhat helyet idén, aki korábban már bizonyított a TCR sorozatban. A másik Civic ülését az olasz Roberto Colciago foglalhatja el, aki már rutinosnak mondható a TCR-ben. A versenycsapatot természetesen nem Norbi viszi egyedül. Segítségére lesz korábbi versenymérnöke, Bári Gergő és testvére, Dávid, aki a csapat vezetéséért és operatív teendőiért felel. Az M1RA idei célja a bajnoki cím, Colciago erre abszolút esélyes, Tassiban pedig látják a futamgyőzelem esélyét. A sorozat idei első versenyét április első hétvégéjén rendezik meg Grúziában.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?