Sajátos modell lesz az Astra-palettán

Opel Astra GTC a jövő évi Genfi Autószalonon

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

2011-ben, a Genfi Autószalonon vezetik be a háromajtós Opel Astrát, a GTC-t. Az ötajtósra alapozott változat a kínálat sportos vagánya lesz.

Az ötajtós és a nemrég leleplezett Sports Tourer kombi után a háromajtós, sportos Astra GTC-t is bemutatja az Opel. A debütálásra 2011 márciusában, a Genfi Autószalonon kerül majd sor. Az új változat alapvetően az ötajtós műszaki alapjaira épül, de külsejében radikálisan el fog térni attól. Szélesebb nyomtáv, sportosabb menetdinamika, általában véve egy sajátos összkép jellemzi majd. A GTC sziluettjét kecsesebb tetővonal, vékonyabb C-oszlop és kis hátsó légterelő határozza meg, de a sportosabb látványt fokozzák a kiszélesített sárvédőívek is. Opcionálisan rendelhető lesz a B-oszlopig húzódó panoráma üvegtető, amely már az előző generációnál is kellemes belteret varázsolt az akkor még komornak és egyszerűnek mondható Astra-belsőből.
Elölnézetből az ötajtós Astra képét örökölte a GTC, de azt jóval vagányabbá tették a tervezők. A sportosabb imidzsnek megfelelően formálták át a hűtőrácsot, a fényszórókat (LED-es nappali fénnyel) és az első kötényt. A GTC motorjai egy az egyben az ötajtós Astrából érkeznek. Kezdetben 1,4 literes turbós és 1,6 literes szívó benzinmotorok, valamint az 1,7 és 2,0 CTDi dízelek szerepelnek a kínálatban. Később vezetik be, és a Golf GTI ellenfelének szánják a 210 lóerő körül teljesítő egyhatos turbós modellt, de a csúcs a legalább 240 lovas, hagyományosan turbós, kétliteres OPC lesz.
(Képek forrása: auto motor und sport)
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?