Sanghajban mutatja be első elektromos autóját a Skoda

2019-re érkezhet a plug-in hibrid Superb és Kodiaq

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tényleg ott lesz a Sanghaji Autószalon porondján a Skoda villanyautója. Kiderült: a Superbből készülhet a csehek első plug-in hibridje.


Természetesen a Skoda is vizsgálja az elektromos autózás lehetőségeit, a Skoda Kodiaq nemzetközi menetpróbája óta pedig azt is tudjuk, hogy zajlanak a fejlesztések a háttérben. Bernhard Maier, a Skoda vezére akkor azt mondta, hogy "érdemes lesz a 2017-es Sanghaji Autószalont figyelni, hiszen dedikáltan elektromos modellt mutatunk be." Azt is hozzátette, hogy a Kínában bemutatásra kerülő villanyautó-tanulmány egy nagyobb paletta előfutára lesz, azonban még nem látják elérkezettnek az időt, hogy önálló elektromos modellt dobjanak piacra.
Hirdetés

Christian Strube, a cseh autógyár fejlesztésekért felelős igazgatója a tisztán elektromos koncepcióval kapcsolatban hozzátette: "Már a dizájntervezők asztalán van, az áprilisi Sanghaji Autószalonra készítik fel. Alapját a VW-csoport MEB platformja adja, ám 2020 előtt semmiképp sem érkezhet." Annyi biztos, hogy már nem Jozef Kabaň, a Skoda jelenlegi szögletes formavilágának megálmodója rajzolja, hiszen ő nemrég a BMW-hez igazolt. A Skoda szerint az emissziómentes modell előtt a Superb plug-in hibrid változata érkezhet. Ennek debütálását ugyanúgy 2019-re ígérik, mint a Kodiaq SUV hagyományos vagy hálózatról tölthető hibridjét, amit szintén a mallorcai menetpróba alatt lebegtetett be Maier úr néhány pohár bor után.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?