Schumacher ajánlásával újít a Hörmann

Egy garázsajtó is lehet "zöld"

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az F1-legenda Schumacher az arca annak a Hörmann márkának, amely az új termékeken és az egész éves akción kívül a zöld gondolkodás erősítésére is komoly hangsúlyt fektet.


[kepallojobb=358622]Egy kicsit mindenki Schumi volt[/kepallojobb] A Hörmann szó hallatán valószínűleg mindenki egy garázsajtót vizionál, de hogy még ismertebb legyen a márka, arról Michael Schumacher gondoskodik. Mármint a neve és a legendája, hiszen az idei év elejétől a hétszeres világbajnok, a versenyzéstől tavaly visszavonult német F1-pilóta az Európában piacvezető, termékeinek széles skáláját világszerte 23 üzemben gyártó cég reklámarca, nagykövete, képviselője.
Ha ő maga nem is volt jelen a Hörmann Hungária mogyoródi sajtótájékoztatóján, de az újságírók Schumi szellemiségétől fűtve és vigyázó szemei láttára vívtak meg az első Hörmann Schumacher Gokart Kupáért. Hogy ennél fontosabb információval is szolgáljunk: Szujó László, az ipari kapumegoldások, a fémből készült bejárati ajtók és tűzgátló ajtók piacán is szereplő Hörmann hazai kirendeltségének ügyvezetője elmondta, hogy 2013-ban a garázs- és udvarikapu-meghajtásainak már harmadik generációjával jelentkeznek. Ezeket saját fejlesztésű, az eddigieknél biztonságosabb BiSecur rádiós rendszerrel szerelik. Hozzá exkluzív formatervezésű kéziadókkal akár.
Hirdetés
"Az új rendszer olyan AES 128 bites titkosítással kódolja a rádiójelet, amelyet például az online banki szolgáltatások során is használnak, így lényegesen biztonságosabb, mint a meghajtásgyártók körében is széles körben használt KeeLoq-eljárás" – ecsetelte a Hörmann Hungária ügyvezetője, majd hozzátette: "Mivel a rádiós rendszer két irányban sugároz, ezért a BiSecur rendszer intelligensen felméri a kapu pozícióját, így felismeri azt is, hogy a garázsajtó nyitva vagy zárva van-e. Ez a szolgáltatás a felhasználók komfortérzetét hivatott növelni, hiszen így rossz idő esetén nem kell a kapuhoz kimenni ahhoz, hogy megállapítsuk, zárva van-e."
A Hörmann Hungária még az áprilisi Construma nemzetközi építőipari kiállításon hirdette meg egész éves akcióját, amelynek keretében egyes termékek 40%-os kedvezménnyel vásárolhatók meg. A BiSecur rendszer mellett bemutatkozott a biztonsági üvegbetéttel, hővédő üvegezéssel rendelkező és kiváló hőszigetelő képességű ThermoCarbon ajtó szénszálas díszítéssel, süllyesztett alumínium markolattal és az ajtólapba simuló alumínium vagy nemesacél ajtófogantyúval - ez a prémiumajtó kilenc ponton záródó H9 automata biztonsági zárral készül, mely önmagától reteszelődik, amint a kioldónyelv az ajtószárnyba nyomódik.
Szujó László azt is elmondta, hogy a Hörmannál kiemelten fontos a zöld gondolkodás, ezért a cég éves CO2- kibocsátását körülbelül 16 ezer tonnával csökkenti, például megújuló energia használata révén. Ugyanakkor a jövőben, ahol ez csak lehetséges, a telephelyek közvetlenül a helyi szélerőművekre lesznek rákötve.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?