Schumacher átállhat a másik oldalra

F1: félig-meddig kiszáll a Mercedes

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Lapértesülések szerint 2014-től már csak félgyári csapatként marad a Mercedes a Forma-1-ben, a hétszeres világbajnok pedig a szakmai stábban kaphat szerepet.

Francia sajtóinformációk alapján a Mercedes-Benz rövidesen kiszáll a Forma-1-ből, és 2014-től már csak egy félgyári, a jelenlegi Mercedes AMG Petronas helyett AMG F1 néven futó istálló folytathatja az autósport elitkategóriájában.
A meg nem erősített hírekpletykák alapja az lehet, hogy az élcsapatok közül egyedüliként a Mercedes még nem írta alá a sorozat nyugalmát-jövőjét biztosító 2013-as Concorde-keretszerződést (mondván nem elégedett a feltételekkel, hasonló elbánást szeretne, mint a többiek). Az is tény, hogy a Brawn GP-t a 2009-es szezon végén felvásárló stuttgartiak a vártnál sokkal gyengébb teljesítményt nyújtanak - Nico Rosberg három év alatt mindössze egy versenyt tudott megnyerni. A visszatérő hétszeres világbajnok Michael Schumacher pedig egyet sem.
Hirdetés
Az Auto Hebdo magazin Mercedes-oldalról a mostaninál jóval szerényebb támogatást lát valószínűnek amellett, hogy az AMG-n kívül ugye a McLarent és a Force Indiát továbbra is ellátja majd motorokkal, Schumit a túloldalra, azaz a szakmai stábba vizionálja, mondjuk a 43 éves rekordernek még a következő évadra sincs szerződése.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?