Schumacher-baleset: nem derült ki semmi

A nyomozás nem hozott eredményt, a sisakkamera is súlyosbíthatta Schumi bukásának következményeit

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Lezárult az F1-klasszis Michael Schumacher síbalesetének körülményeit vizsgáló hivatali nyomozás: a bukásért senki sem felelős.


Lezárult a Michael Schumacher december végi síbalesetének körülményeit firtató vizsgálat, a francia hatóság semmi arra utalót nem talált, hogy bárki felelősségre vonható lenne az ügyben. Idegenkezűség kizárt, Schumi felszerelése rendben volt, a pálya üzemeltetői sem hibáztak. A nyomozást tehát megszüntették, ennél viszont persze sokkal fontosabb, hogy a hétszeres F1-világbajnok továbbra is kómában fekszik, az ébresztésre nem reagál, állapotát tüdőgyulladás súlyosbította. Ezt azóta állítólag antibiotikumokkal legyőzték.
Hirdetés

Megjelent közben egy olyan teória a sajtóban, ami egy sportszereket tesztelő labor szakértői véleményére hivatkozva a sisakkamerában látja a súlyosbító tényezőt. Az elmélet szerint a bukósisak csupán bizonyos mértékű energiát képes elnyelni. A kamera a szikla és a sisak között kedvezőtlen szögben lehetett, így gyengülhetett meg a szerkezete, így repedhetett el, majd tört darabjaira, s hagyta a fejet védtelenül a sisak. Arról nincs információ, hogy a francia ügyészség nyilvánosságra hozza-e és mikor a kamera által rögzített felvételt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?